Haberler

Bafra'da Çeltik Ekim Günü Yapıldı

Bafra ilçesinde "Çeltik Ekim Günü" programı düzenlendi.

Bafra ilçesinde "Çeltik Ekim Günü" programı düzenlendi.

Bafra Kaymakamlığı ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Örencik Mahallesi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, tarım faaliyetlerinin bilinçli yapılabilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkenin asgari düzeyde tarım ürünü ithal etmesi için tarım uygulamalarında bilinçli olmak gerektiğini dile getiren Şahin, "Türkiye'de yetişmeyen ürünleri dışarıdan alalım. Ama burada yetişiyor, yetmiyor, mısır yetişiyor, yetmiyor. Biz kendimize yeten, dışarıya ihraç eden ülke olmak durumundayız. Bunun yolu, yöntemi çok bilinçli bir şekilde tarım yapacağız, dekar başına ürünü arttıracağız, hayvan başına elde ettiğimiz sütü ya da süt ürünlerini arttıracağız ki başarıya ulaşalım." dedi.

İlkel yöntemlerle yapılan tarım ve hayvancılığın yerini modern tarıma bıraktığını anımsatan Şahin, "Burada her birimize görev düşüyor, biz kamu görevi veren valisinden, büyükşehir belediye başkanına, ilçe başkanlarına, çalışanlara, vatandaşa bilinçleneceğiz ve başkalarını da bilinçlendireceğiz. Bunun yolu, yöntemi çok çalışmak." ifaderini kullandı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise geçen yıl ilki düzenlenen "Çeltik Ekim Günü"nde dekar başına 950 kilogram ürün elde edildi. Bu ilçemiz için bir rekordur. İnşallah bu seneki rekorumuz dekar başına bir tonun üzerinde olur." dedi.

Konuşmaların ardından en iyi pilav yapma ve Bafra pirincine yönelik düzenlenen logo yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

Törenin sonunda Vali İbrahim Şahin, Kaymakam Halis Arslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, giydikleri yöresel kıyafetlerle, ekim için hazırlanan çeltik tohumlarını sulak alana bıraktı.

Tören Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından okunan bereket duası ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin Zihni Şahin Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title