Haberler

BABYLON'da Müzik Coşkusuyla Engeller Kalktı

Düşler Akademisi müzik atölyelerinde eğitim gören engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin, profesyonel müzisyenlerle bir arada sahneye çıktığı Social Inclusion Band'ın dördüncü konseri; Oriental Blues grubu Luxus'un gönüllü katılımı ile21 Mart Pazar günü Babylon'da gerçekleşti.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçirdiği, fiziksel ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin hayata katılımlarını kültür sanat yoluyla desteklemek amacıyla farklı sanat dallarında ücretsiz eğitimler veren Düşler Akademisi öğrencileri tarafından kurulan Social Inclusion Band müzik grubu, Babylon konserlerine 21 Mart Pazar günü verdiği konser ile yeni bir halka daha ekledi.

Düşler Akademisi'nde sanat eğitimi alan ve yeni kariyer fırsatları kazanan gençleri profesyonel sanatçılarla beraber sahneye çıkarmayı hedefleyen Social Inclusion Band, "Herkes için Müzik!" sloganıyla yola çıkarak her konserinde farklı bir müzik tarzı ve değişik sanatçıların eşliğinde izleyicileriyle buluşuyor. 21 Mart Pazar akşamı Babylon'da Blues konseptiyle gerçekleştirilen konserde Social Inclusion Band'a bu kez Luxus eşlik etti. Oriental Blues grubu Luxus ile aynı sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Düşler Akademisi öğrencileri, Social Inclusion Band konserinde yine harikalar yaratmayı başardılar.

Bu iki grubun enerjilerini birleştirerek verdikleri konser seyircilere geleneksel melodilere dayalı, yepyeni yorumlarla dolu farklı bir müzik deneyimi yaşattı. Daha önce Social Inclusion Band'de sergilediği performansla bir müzik okulundan burslu olarak özel ders almaya başlayan 17 yaşındaki görme engelli Orhun Kıvılcım konserde yine benzersiz bir performans sergiledi. 16 yaşındaki görme engelli Şilay Turhan bateri performansıyla, Otizmli 16 yaşındaki Tolga Tungur ise perküsyonda harikalar yarattı.

Pozitif Müzik bünyesinde Babylon'un, kapılarını açarak destek verdiği proje kapsamında, konserden önce "Farkındalık Atölyeleri" düzenlendi. Ücretsiz olarak verilen Pratik İlkyardım Teknikleri eğitimi, her sene yanlış ilk yardım müdahaleleri yüzünden gerçekleşen binlerce kalıcı sakatlık vakasını engellemeye destek olmak için gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title