Haberler

Babayla Oğlu, Bilek Güreşi Şampiyonasına Hazırlanıyor

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu ve dünya ikincisi zabıta memuruyla oğlu, inşaat halindeki evin çatı katında Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor Baba Koçak: "Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na oğlumla katılacağız, şampiyon olup hem İstiklal Marşımızı okutmak hem de Türk'ün gücünü göstermek.

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu ve dünya ikincisi zabıta memuru, oğluyla inşaat halindeki evin çatı katında Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Darıca Belediyesinde görevli Atilla Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında spora başladığını, ilk yıllar ülke genelinde ikincilik, üçüncülük, dördüncülük elde ettiğini belirterek, daha sonra başarılarına birincilikler eklediğini söyledi.

Kariyerinde 8 kez milli olduğunu ifade eden Koçak, uluslararası şampiyonalarda ikişer dördüncülük, üçüncülük, ikincilik, bir de Avrupa Şampiyonluğu kazandığını kaydetti.

Koçak, müsabakalara inşaat halindeki evin çatı katında, çoğunu kendi yaptığı kondisyon aletleriyle hazırlandıklarını dile getirerek, şunları anlattı:

"Niyazi Kurt, federasyon başkanı olduktan sonra sporumuzla alakalı iyi gelişmeler oldu. Dopingle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Önümüzde Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası var, ona hazırlanıyoruz. Oğlumla katılacağız. Ben master ve grand master kategorisinde, oğlum da gençlerde yarışacak. Darıca Belediyesinde zabıta memuruyum, mesai bittikten sonra akşam 19.00 olduğu zaman arkadaşlarımız burada toplanıyor. Belediye başkanımız da bana spor konusunda destek oluyor."

"Oğlumla şampiyon olup İstiklal Marşımızı okutacağız"

Bilek güreşinde dayanıklılık ve gücün önem taşıdığını belirten Koçak, spor salonlarında istediği kondisyon aletlerini bulamadığını, bu nedenle kullandığı aletleri kendisinin mal ettiğini söyledi.

Koçak, bilek güreşinin zor bir spor olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aletleri normal spor salonlarında oluşturamıyorsunuz. Biz biraz daha ağır aletlerle çalıştığımız için vücut geliştirme salonundaki aletler, bize az geliyor. Bunu arttırmamız gerektiği için kendi imkanlarımızla aletler yaptık. Burada çalışıyoruz. Kaslarımızı değil, kemiklerimizi geliştiriyoruz. Ani güç isteyen bilek güreşinde ciddi hazırlık dönemine ihtiyaç var. Türkiye ve dünyada doping kontrollerinin sıklaşmasının ardından bizler ön plana çıktık. Mayıs ayının 18'inde tartı var, 19'unda yarışma başlayacak. O süreye göre çalışmalarımızı hazırlayacağız.

Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na oğlumla katılacağız, şampiyon olup hem İstiklal Marşımızı okutmak hem de Türk'ün gücünü göstermek istiyoruz. Allah nasip ederse bunu yapacağız, çalışmalarımız son sürat devam ediyor."

"Babamla Türk'ün gücünü Avrupa'ya göstereceğiz"

Oğuzhan Koçak (18) da küçüklüğünde evinin bodrumunda antrenman yaparak spora ilgi duymaya başladığını belirterek, bunun üzerine spora başladığını söyledi.

Katıldığı şampiyonada derece almasıyla spor tutkusunun arttığını ifade eden Koçak, geçen yıl Litvanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 5'inci olduğunu kaydetti.

Koçak, Azerbaycan'daki şampiyonada daha iddialı yarışacağını dile getirerek, "Türk bayrağını 1. olarak dalgalandırmak istiyoruz. Azerbaycan'da baba oğul, sırt sırta verip mücadele edeceğiz. Bu, çok güzel bir duygu. Bileğimizi bükemeyecekler, Türk'ün gücünü Avrupa'ya göstereceğiz. Çalıştık, emeğimizin karşılığını alacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Oğuzhan Koçak Azerbaycan Darıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title