Haberler

Babasının Vasiyeti Üzerine Belediye Başkanı Oldu

Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından olan 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül, 30 yıl boyunca siyaset yapan ve seçimler öncesinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirdi İzmir'in en uzak ilçesi Kiraz'ın belediye başkanı seçilen ve kimilerinin "Kız çocuğu", kimilerinin "Körüklü Asena", kimilerinin ise "Topuklu Efe" olarak nitelendirdiği Şengül'ün, babasının mezarını ziyaret ederek vasiyetini yerine getirdiğini söyledi.

RAMAZAN ERCAN - Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül, 30 yıl siyaset yapan ancak seçimlerden önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirerek ilçesine başkan oldu.

İzmir'in en uzak ilçesi Kiraz'da belediye başkanlığını kazanan,  "Kız çocuğu", "Körüklü Asena" ve "Topuklu Efe" olarak nitelendirilen Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 30 yıldır aktif siyaset yapan babası Durmuş Özçınar'ın yanında, çoğu zaman kahvehanede gazoz içerken, onun siyasi konuşmalarını dinlediğini anlattı.

En son AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı yapan babasının siyaset ayrımı yapmadan ilçeye hizmet için çalıştığını, yerel seçimlerden önce de MHP'den adaylık görüşmelerine başladığını dile getiren Şengül, şöyle konuştu:

"Babam parti ayrımı göstermeksizin 30 yıl boyunca Kiraz'a hizmet etti. Yerel seçimler öncesinde adaylık görüşmelerine başladı ve bir hafta sonra 16 Aralık'ta kalp krizinden hayatını kaybetti. Babama sağlığından olacağını, bu nedenle artık siyaseti bırakmasını istiyordum. Her zaman bana "Kızım bir gün bana bir şey olursa o koltuk sana devrolacak, sen yaparsın biliyorum" diyordu. Bu benim gözümde vasiyetti. Ben onun kızıyım ve onun kadar cesaretliyim, onun kadar öz güvenim, iş yapabilme gücüm var. Babamın doğrultusunda bu işe başladım. Babamın ölümünden sonra bu benim için en büyük görevdi. Kiraz halkı babamsız kalmamalıydı. Onsuz kalmaması için de kendimi bu işin içinde buldum. MHP'den aday gösterildim ve belediye başkanlığını kazandım. Onun yarım kalan ideallerini gerçekleştirmiş oldum. Her mezarlığa gidişimde "Baba, senin için siyasete girdim, belediyeyi sana getireceğim" diyordum. Belediye başkanlığına seçildiğim kesinleşince birkaç bin kişiyle birlikte mezarlığa gittik. Çok onur, gurur vericiydi. Mezarlığa gittiğimde hiçbir şey konuşamadım ama babamın beni anladığını biliyorum. Vasiyetini yerine getirdim."

-Baba sevgisi belediye başkanı yaptı

Belediye başkanı olmasındaki en büyük nedenin içindeki baba sevgisi olduğunu vurgulayan Şengül, Kiraz'da ilk kez bir kadın belediye başkanının göreve gelmesinin de mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Belediye başkanı olduğunu öğrendiğinde hiçbir şey düşünemediğini, 90 gün boyunca siyaset yapıp her yerde konuşurken 2 gün boyunca konuşamadığını ifade eden Şengül, "O ana kadar babamın isteğiyle yanıp tutuşmuştum ve o gerçekleşmişti artık. Ne yapacağımı bilemedim. Kazandığımdan itibaren babamın acısını tekrar hissetmeye başladım. Çok can yakıcıydı. Ama bir yandan da o kadar güzel bir duyguydu ki babam için evladı olarak iyi bir şey yaptığımı düşünüyordum" diye konuştu.

-Makam aracı kullanmıyor, kahvehanede futbol konuşuyor

İngilizce öğretmeni olan Şengül, makam aracı olmasına karşın bunu kullanmıyor ve aracının direksiyonunu kimseye bırakmıyor. Kahvehanede futbol sohbeti ve farklı özellikleriyle dikkati çekiyor.

Kiraz'ın yaklaşık 60 bin nüfusa ve 52 köye sahip olduğunu anlatan Şengül, "Aracımı kendim kullanıyorum. Yakın olan bütün bölgelere kendim gidiyorum. Araba kullanmayı çok seviyorum. Makam aracını uzak bölgelere ya da yorulacağımı düşündüğüm yerlerde kullanacağım" dedi.

Kahvehanelerdeki erkeklerin, bir kadının "Selamun Aleyküm" diyerek içeri girmesinin şaşkınlığı yaşadığını ifade eden Şengül, "Şimdi herkes buna alıştı. Kahvehaneye gidip futbol da konuşuyoruz, ülke sorunlarından da konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kiminin kendisine "Kız çocuğu", kiminin "Körüklü Asena", kiminin ise "Topuklu Efe" dediğini dile getiren Şengül, "Kız çocuğu olmak çok güzel. Herkesin evladı olabilmek güzel bir duygu. Onlar kız çocuğunun kocaman yüreği ve cesareti olduğunu biliyorlar. Bütün seçim boyunca körüklü çizmelerim, şalvarımla seçim çalışması yaptığım için de Körüklü Asena diyenler oluyor. Ben en çok "Kız Çocuğu" lakabını seviyorum" şeklinde konuştu.

-Belediye başkanlığı için 5 yaşındaki çocuğundan izin aldı

Babasını siyasetten dolayı çok fazla göremediğini, 5 yaşındaki oğlu Hasan'ın da aynı durumdan dolayı şikayet ettiğini ifade eden Şengül, şöyle devam etti:

"Oğlum şimdi benim küçüklüğümde yaşadıklarımı yaşıyor. Babama onu göremediğim için isyan etmiştim. Belediye başkanlığı adaylığı gündeme geldiğinde oğlumla paylaştım, ne düşündüğünü sordum. O da, "Anne o erkeklerin işi bırak erkekler yapsın" dedi. Ben de kadın belediye başkanlarının da olduğunu anlattım. Sonra "Peki dedem niye ölmüştü, siyaset yüzünden değil mi?" diye sordu. Ben de dedesinin kalp rahatsızlığı olduğunu, siyasetin de bunu tetiklediğini anlattım. Oğlum da, "Sen kalbine baktırdın mı?" diye sordu. Ben de baktırdığımı söyledim. O zaman izin verdi. Eşim hiç karışmadı ama oğlum kök söktürdü. Ama şimdi çok pişman olduğunu söylüyor. "Keşke izin vermeseydim, seni göremiyorum" diyor. Babam da bugüne kadar Kiraz için evlatlarından, eşinden, akrabalarından hep fedakarlık etmişti. Çok kızmıştım. Şimdi niçin yaptığını daha iyi anlıyorum ve hak veriyorum."

-Kadınlara çay yarı fiyatına

Bugüne kadar 17 binin üzerinde kadın seçmen olan ilçede kadınlar için bir şey yapılmadığının farkına vardığını, o nedenle hizmetleri dengeleyeceklerini belirten Saliha Özçınar Şengül, her hafta çarşamba günü kurulan Kiraz pazarında kadınların büyük sıkıntı çektiğini anlattı.

Kiraz'a bağlı 52 köyden ilçe merkezine gelen kadınların oturabilecekleri, çocuklarını emzirip üstlerini değiştirebilecekleri yer olmadığına dikkati çeken Şengül, "Bu insanlar bir ihtiyaçları olursa eczaneye, civardaki bir dükkana gidiyorlar. Akşama kadar eşlerini kahve köşelerinde, kaldırımlarda oturarak geçiştiriyorlar. Bayanlar için ilk başta yapacağım icraat bu olacak. Kapalı alan yapacağım. Bebeğini emzirmek isteyen, üzerine değiştirmek isteyen anneler, eşlerini bekleyen kadınlara kapalı ve sıcak bir alan yapacağım. O gün çay parası bayanlar için yarı fiyatına inecek" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title