Haberler

Babalar Gününde Oğlunu Toprağa Verdi

14 yaşındaki Serhat Alagöz gözyaşları arasında toprağa verildi.

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, karnesiyle birlikte teşekkür belgesi alarak 8'inci sınıfa geçen, ailesine yardımcı olmak amacıyla da bir marangozun yanında ilk iş gününü geçirdikten sonra eve dönerken bir otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 14 yaşındaki Serhat Alagöz gözyaşları arasında toprağa verildi.

Babalar Günü'nde oğlunu defneden baba İshak Alagöz ile anne Dilek Algöz büyük acı yaşadı. Geçen cuma günü karnesiyle birlikte teşekkür belgesi alarak 8'inci sınıfa geçen Orkide İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Alagöz, dün (cumartesi), Evka-3 semtindeki evlerine yakın olan bir marangozun yanında, ailesine ekonomik yönden destek olabilmek için çırak olarak işe başladı. İlk iş gününde 30 TL avans alan Alagöz, yaya olarak evine doğru yola çıktı. İnönü Mahallesi Turgut Reis Caddesi 65 numara önünden, saat 19. 00 sıralarında, yolun karşısına geçmeye çalışan gence, Aydın'da vatani görevini yaparken izinli olarak ailesinin yanına gelen Tanıl A. (21) yönetimindeki 35 HPP 69 plakalı otomobil çarptı. Kanlar içinde yere düşen Alagöz ile aydınlatma direğine çarparak durabilen otomobildeki sürücü Tanıl A. ve yanındaki arkadaşı Batuhan Duran (20) da yaralandı. Ağır yaralanan Alagöz, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, A. ve Duran ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Serhat Alagöz yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

BABASINA SAAT ALACAKTI

Gencin ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. Alagöz'ün bugün hastaneden alınan cenazesi gözyaşları içinde Bornova Merkez Camii'ne getirildi. Öğlende kılınan cenaze namazına CHP'li Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ölen gencin yakınları, sınıf arkadaşları ve öğretmenleri katıldı. Anne Dilek Algöz ve baba İshak Alagöz yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Avukat olmak istediği ve Babalar Günü'nde babası İshak Alagöz'e hediye olarak saat almayı planladığı öğrenilen Serhat Alagöz, kılınan cenaze namazının ardından Bornova Eski Mezarlık'ta toprağa verildi.

ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER

Cenaze namazı öncesi, olay yerinde birden fazla kazanın meydana geldiğini belirterek tepki gösteren gencin yakınları, "Kazanın meydana geldiği yerde, Seyit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi, Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi ve İhsane Tuna Dıravacıoğlu İlköğretim Okulu bulunuyor. Buradan çok sayıda öğrenci geçiyor, kazalar oluyor. Bizim canımız yandı. Başkalarının canı yanmasın" diyerek tepki gösterdi. Gencin yakınları ayrıca, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'dan olay yerine hız kesici yapılmasını istedi. Başkan Sındır, ise ilçe belediyesi olarak yola hız kesici koyamadıklarını, bu konuda yetkinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) olduğunu söyledi.

Bu arada, alkollü olduğu iddia edilen sürücü Tanıl A. ile arkadaşının hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Tanıl A.'nın alkollü olup olmadığının belirlenmesi için alınan kan örneğinin de İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title