Haberler

Babaeskililer Türk Kızılay'ını Memnun Etti

Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi tarafından, Kırklareli’nin Babaeski’de ilçesinde çadır kurularak, gönüllülerden kan aldı.

Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi tarafından, Kırklareli'nin Babaeski'de ilçesinde çadır kurularak, gönüllülerden kan aldı.

Edirne Kan Bağışı Merkezi'nde görevli Dr. Güler Ateş, kan bağışını arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu çerçevede Babaeski ilçesinde Çadır kurduklarını söyledi. Babaeskililerin ilgisinden memnun olduklarını da dile getiren Dr. Güler Ateş, şunları söyledi:

"Kan, kaynağı insan olan tek tedavi aracı ve bu yüzden de Türk Kızılayı olarak amacımız güvenli ve sürekli kan bağışı sayısını arttırmak. Bütün Dünya'nın kabul ettiği tanımıyla hiçbir maddi ve manevi beklentisi olmadan tamamen özgür iradesiyle kan ve kan ürünü veren kişilere gönüllü bağışçı yani donör denir. Bütün Dünya artık en güvenli kanın günlük bağışçılarla sağlandığını kabul etmekte ve bu yüzden de gönüllü kan bağışını arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de Babaeski'de kan bağış ekibimiz var. ve verdikleri kanlarla bir ünite kanla 3 can hayat kurtaran tüm Babaeski halkına ve kan bağışçılarına teşekkürü bir borç biliriz. Babaeski'nin kan bağışına göstermiş olduğu ilgiden memnunuz. Bugün şu ana kadar 14 tane kan aldık inşallah 20'yi tamamlarız." - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Kırklareli Babaeski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title