Haberler

    Aziz Yıldırım İçin Yeni Tüzük Çalışması İddiası

    Fenerbahçe'de yapılacak tüzük değişikliği ile Aziz Yıldırım'ın başkan olarak devam etmesinin önü açılacak.

    3 Kasım seçimlerine yol açan "Kötü şöhret sahibi olanlar" maddesi kalkıyor. Başkanlığa aday olabilmek için 10 yıl üyelik ve 200 üyenin imzası gerekiyor. Başkan düşse bile yönetim kurulu göreve devam ediyor.

    F.Bahçe yönetimi, 18 Mayıs Pazar günü 10.30'da Ülker Sports Arena'da yapılacak kongre öncesi, yeni tüzük taslağı ve gerekçesini resmi siteden yayınladı. Üyeler 1 milyon üyeye kapıyı açan yeni tüzüğü kabul ederse, F.Bahçe Kulübü baştan aşağı değişiyor.

    En önemli değişikliklerden biri 6. Madde'de yapıldı. "a) Kötü şöhret sahibi olanlar; b) Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar; Fenerbahçe Spor Kulübüne üye olamazlar" maddesi kaldırıldı. Bu madde yüzünden F.Bahçe, 3 Kasım'da seçime gitmek zorunda kalmıştı.

    En fazla 10 dakika konuşma


    5. Madde'deki değişiklikle "Temsilci üye" geliyor. Böylece 1 milyon üye projesi hayata geçiyor. 5. Madde, zincirleme birçok maddenin de değişmesine yol açıyor. Eski tüzükteki "Olağan Genel Kurul toplantısına üç ay veya daha az bir zaman kala her ne sebeple olursa olsun Kulüp Başkanlığı’nın boşalması veya Yönetim Kurulu’nun üye sayısı, yedek üyelerin de kurula davetine rağmen salt çoğunluğun altına düşmesi halinde, toplanacak ilk Olağan Genel Kurul’da Kulüp Başkanı veya yeni Yönetim Kurulu üyeleri seçilir" meddesi de kalkıyor. Genel Kurul'da konuşma süresi en fazla 10 dakika olacak, 5 dakikaya kadar düşebilecek.

    Aynı yönetim devam eder


    Tüzük'te en radikal değişiklikler ise 36. Madde'de yapılıyor. Seçimli Genel Kurul Toplantısı’na 6 ay veya daha az bir zaman kala her ne sebeple olursa olsun Kulüp Başkanlığı’nın boşalması halinde, mevcut Yönetim Kurulu, başkanvekilinin başkanlığında seçimli genel kurul toplantısına kadar görevine devam edecek.

    Ayrıca kongreye 6 aydan daha uzun bir zaman kala her ne sebeple olursa olsun Kulüp Başkanlığı’nın boşalması halinde 1 ay içinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılacak. Bu toplantıda sadece başkanlık seçimi yapılacak. Seçilen başkanın görev süresi, seçimli genel kurul toplantısına kadar olacak.

    Yani Başkan Aziz Yıldırım hapse girerse ya Abdullah Kiğılı, F.Bahçe'yi seçime götürecek ya da yeni başkan seçilecek ve 2015'e kadar mevcut yönetim kurulu görevine devam edecek.

    (Akşam - Serhat Özdemir)

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title