Haberler

Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, Beylikdüzü'nden Türkiye'yi Aydınlatacak

Aziz Sancar Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nin oluşturulması için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Beylikdüzü Belediyesi ve Prof. Dr. Aziz Sancar arasında protokol imzalandı.

Aziz Sancar Sancar Bilim ve Sanat Merkezi'nin oluşturulması için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Beylikdüzü Belediyesi ve Prof. Dr. Aziz Sancar arasında protokol imzalandı. İTÜ Rektörlüğünde yapılan imza törenine Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sancar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Nihat Çubukçu katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye bir bilim merkezi kazandırmak adına önemli bir girişimde bulundu.İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Beylikdüzü Belediyesi ve Prof. Dr. Aziz Sancar arasında protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Aziz Sancar, bilimin erken yaşta çocuklara aşılanması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Her zaman söylerim, deney yapmak, erken yaşta deney yapmak çok önemlidir. Bilim yapmak bir gelenektir ve bu geleneği erken yaşta çocuklarımıza aşılamamız lazım. Bu nedenle bu Bilim Merkezi'nin çocuklarımıza çok faydalı olacağına inanıyorum. Sizin girişiminiz için ve sayın rektörün verdiği destek için çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun, inşallah başarılı oluruz."

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Bizim de amacımız sizin bu güzel yol haritanızdan yararlanarak, Türkiye'de yeni gençler yetiştirmenin bir yol arayışı. Sizin yönlendirmenizle İstanbul Teknik Üniversitesi ile bu güzel adımı atmaktan dolayı ilçemiz adına onur duyuyoruz" dedi.

AZİZ SANCAR REHBERLİĞİNDE YENİ BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalanan protokolle Beylikdüzü Belediyesi, merkezin projesini, Aziz Sancar ve İTÜ öğretim üyelerinin çizeceği bilimsel çerçeve içerisinde gerçekleştirecek. Beylikdüzü'nde uluslararası boyutta hizmet verecek merkez, gelecekte büyük bilimsel başarılara imza atacak gençler için çok değerli bir öğrenme ve araştırma ortamı sunacak. Merkezin kuruluşu ve işleyiş süreci Aziz Sancar rehberliğinde gerçekleşecek.

Merkez, lise ve üniversite çağındaki gençlere, bilimsel çalışmalara katılma ve özel araştırma projelerini yürütebilme gibi olanaklar sunacak. Yalnız Beylikdüzülü değil, İstanbul'un ve Türkiye'nin her yerinden yetenekli gençler, Merkez'in donanımlı laboratuvarlarından ve yeni buluşlar için ilham veren ortamından yararlanabilecek. Bilim merkezinde aynı zamanda kimi özel sanatsal çalışmaların yapılabileceği alanların ve bir bilim müzesinin bulunması da planlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title