Haberler

Ayvalık'ta Tiyatro Heyecanı

TAKSAV’ın organize ettiği 2.Uluslararası Tiyatro Festivali’ne geçen yıl Ayvalık Sanat Derneği’nin çıkardığı ve 25 oyunla Ayvalık’ta seyirci ile buluşturduğu “Kahvede Şenlik Var” oyunu da davet edildi.

TAKSAV'ın organize ettiği 2.Uluslararası Tiyatro Festivali'ne geçen yıl Ayvalık Sanat Derneği'nin çıkardığı ve 25 oyunla Ayvalık'ta seyirci ile buluşturduğu "Kahvede Şenlik Var" oyunu da davet edildi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çeşitli önemli tiyatroların katıldığı festivale Taksav'ın temsilcileri tarafından izlenilen ve beğenilen 'Kahvede Şenlik Var' adlı oyun da davet edildi. Sadri Alışık Tiyatrosu, Tiyatro Kedi, Ferhan Şensoy Tiyatrosu gibi önemli tiyatroların bulunduğu organizasyonda gösterime girecek olan bu organizasyonun bu davetini ASD'nin ise geri çevirmediği gözlendi. Rejisini Erkan Cılak'ın üstlendiği; Ayşegül Tekten, Hakan Urul ve Erkan Cılak'ın başrollerini paylaştığı oyun; 14 Aralık Cumartesi günü Fuar İzmir Sanat Tiyatrosu sahnesinde saat 20.00'de seyirci ile buluşuyor.

Konuyla ilgili muhabirimize konuşan Yönetmen Erkan Cılak, "Bu festivale katılmak önemli. Artık Türkiye'de önemli tiyatrolar arasında yavaş yavaş yer bulmaya başlıyoruz. İlk senemizde Sanat Fabrikası yatırımıyla Direklerarası Özel Onur Ödülü almıştık. İkinci sene Ege Bölgesi en iyi çocuk oyunu ödülü aldık. Aynı organizasyonda bu sene ise Taksav'a davet edildik. Bizim adımıza son derece onur verici gelişmelerdir bunlar. Ayvalık'ı temsilen bu sahnelerde bulunmak biz ziyadesiyle mutlu kılıyor. Umarım İzmir seyircisi karşısında bu organizasyon içerisinde güzel bir oyun sergileriz" diye konuştu.

DEV TİYATRO EKİPLERİ

Öte yandan, TAKSAV tarafından organize edilen festivale katılan tiyatro ekiplerinden bazıları ise şöyle; Tiyatro Kedi-İstanbul"Yok Böyle Bir Kız", Ferhan Şensoy- İstanbul"Ferhangi Şeyler", Tiyatro Kare- İstanbul "Aşk'a 103 Adım" (Komedi), Diyarbakır BBŞ Tiyatrosu - Diyarbakır"Xulame Du Xwedi" (İki Efendinin Uşağı), Sadri Alışık Tiyatrosu - İstanbul -"Yatak Odası Diyalogları", AKM Samsun Sanat Tiyatrosu- Samsun "Aşk Olsun Sana Çocuk", Tiyatro Objektif - Ayvalık Sanat Fabrikası-Balıkesir-Ayvalık "Kahvede Şenlik Var" - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferhan Şensoy İstanbul Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title