Haberler

Ayvalık'ta 13. Deve Güreşi Festivali

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in himayesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından organize edilen 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne ilgi yoğun oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in himayesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından organize edilen 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'ne ilgi yoğun oldu.

İstanbul-Beşiktaş ve ardından Kayseri'de yaşanılan terör saldırılarında şehit olan polis, asker ve vatandaşlar nedeniyle Ayvalık'taki Deve Güreşlerinde geleneksel davul ve zurnanın yanı sıra müzik yayını yapılmadı.

Saat 11.00'de başlayan deve güreşlerinde, Aydın, Söke, Yeni Pazar, İzmir Merkez, Kuyucak, Sarayköy, Milas, Turgutlu, Çanakkale, Çine, Armutlu, Ezine, Selimiye, Tire, Harmandalı, Bayramiç ve Edremit Körfezi'nin en güçlü develeri kıyasıya mücadele etti.

Güneşli fakat oldukça soğuk bir havada gerçekleşen güreşlerde, deve güreşleri festivallerinin olmazsa olmazı olarak nitelendirilen deve sucukları stantları arasında son derece süslü havutlarıyla arenaya çıkan develerin mücadelesi binlerce kişi tarafından büyük bir heyecanla izlendi.

110 devenin katıldığı festival; Ayvalık Belediyesi Kupası, başaltı ve başpehlivanlık etaplarında Ege ve Marmara'nın ünlü tülülerini ağırladı.

Başkan Rahmi Gençer'in Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile birlikte izlediği deve güreşi festivalinde Ayvalık Belediyesi Kupası'nı Mustafa ve Ali Yatkın'a ait 'Ali Efe' adlı deve kazandı. Kupayı deve sahiplerine veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, düzenledikleri davul-zurna kullanmayıp, müzik yayını yapmamalarını son günlerde yaşanılan terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitler için olduğunu belirtti.

Terör saldırılarının Türk Milletini asla yıldıramayacağını savunan Başkan Gençer, "Türk insanı hiç kimsenin önünde diz çökmez. Türk insanına hiç kimse diz çöktüremez. Türk insanı iki yerde diz çöker. Türk insanı bir secde ederken, bir de zeybek oynarken diz çöker. Bu yüzden de biz acılarımızla harmanlanacak ama asla bir avuç teröriste boyun bükmeyecek, bir yandan da örf ve adetlerimizden gücümüzü almayı sürdüreceğiz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Balıkesir İstanbul Ayvalık Yerel Haberler

title