Haberler

Ayvalık'ta 10. Zeytin Hasat Şenliği

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Zeytin Hasat Günlerinin bu yıl 10. su düzenlenecek.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 'Zeytin Hasat Günleri'nin bu yıl onuncusu düzenlenecek.

Bu yılki şenlik ilk kez uluslararası çapta yapılacak. Ayvalık Ticaret Odası Basın Sözcüsü Galil Cevdet Kantarcı, 10. kez düzenlenen Hasat Günleri'nin bu yılki sloganının, zeytin yağının insan sağlığına önemli katkısına dikkat çekmek için "Zeytin yağı, hayat bağı" olarak belirlendiğini kaydetti.

Kantarcı, geçmiş yıllarda kullanılan "Zeytina altından değerlidir", "Zeytinimi seviyorum", "Ortak istek, zeytine destek", "Zeytin yağı: Türkiye'nin milli yağı" gibi sloganların da unutulmadığını vurgulayarak, "Artık gelenekselleşen Zeytin Hasat Günleri'nin önemli hedefleri var. Birincisi, Ayvalık zeytin ve zeytin yağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek zeytin yağımıza yeni pazarlar kazandırmak ve ülkemizdeki zeytin yağı tüketimini artırmaktır" dedi.

Zeytin Yağı Pazarı'nın önemli bir misyon kazandığına işaret eden Halil Cevdet Kantarcı, "Özellikle yeni hasat yağların satışa sunulduğu bu pazar Ayvalık zeytin yağının şöhretini ve dolayısıyla pazar payının artmasını da beraberinde getiriyor. Hasat Günleri'nin ikinci hedefi, doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık'a sadece Türkiye'nin değil dünyanın da dikkatini çekerek, turizm hareketini daha da artırmaktır. Ayvalık, şenlik havasında geçen Hasat Günleri boyunca hemen her yıl çok sayıda konuk ağırlıyor. Sektörden yerli ve yabancı isimler, Ayvalık'ın ulusal ve yerel markaları, usta gazeteciler, televizyoncular, zeytin yağına ilgi duyan yazarlar, gurmeler, sanatçılar, paylaşımları ve katkılarıyla şenliğe önemli katkı sağlıyor.

Bu yıl uluslararası bir perspektif kazanan Zeytin Hasat Günleri'nin programı da, bundan önceki dokuz şenlikte olduğu gibi halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlandı" ifadelerini kullandı.

Hasat Günlerinin 31 Ekim 2014 Cuma günü saat 10.30'da Ayvalık Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye otobüsleri duraklarından start alacağını söyleyen Kantarcı, "Zeytine minnet" adını taşıyan yürüyüşün hemen ardından Ayvalık Zeytin Yağı Pazarı'nın açılacağının altını çizdi. Aynı gün, artık Hasat Günleri'nin simgelerinden biri haline gelen balık-ekmek ikramı yapılacağını ve geçen yıllarda Siirtli ve Erzurumlu öğrencilerin ağırlandığı şenlikte bu kez babalarını maden faciasında kaybeden Somalı çocuklar misafir edileceğini anlatan Kantarcı, hasat töreninin bu yıl Murateli köyündeki zeytin bahçesinde 1 Kasım 2013 Cumartesi günü yapılacağını sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Türkiye Ayvalık Ekonomi Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500

Yorumlar (1)

Öykü:

bnce çook güzel

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title