Haberler

Ayvacık'ta Dokuya Uygun Proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ‘Organik Kültürler Diyarı’ olarak bilinen Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde örnek bir projeye imza atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 'Organik Kültürler Diyarı' olarak bilinen Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde örnek bir projeye imza atacak. İnşaat çalışmalarında estetiği ön planda tutan ve yapıldığı bölgenin tabii dokusuna uygun eserler ortaya koyan DSİ, bu kriterler çerçevesinde yapımı planlanan 'Çanakkale-Ayvacık İlçesi Çayırlar, Kuyualanı ve Kaklık Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı'nın sözleşmesini imzaladı.

Ege ve Marmara'nın buluştuğu yer olan Ayvacık tabii güzellikleri, taş evleriyle ülkemizde ve dünyada ün yapmış küçük bir ilçe durumunda bulunuyor. Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu ilçe 'Organik Kültürler Diyarı' olarak biliniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bu ilçenin sahip olduğu tabii güzelliklere ve dokuya uygun olarak ilçede ıslah projesi geliştirdi. Estetiğin ön planda olduğu 'Çanakkale-Ayvacık İlçesi Çayırlar, Kuyualanı ve Kaklık Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı' projesine ait sözleşme ise yüklenici firma ile imzalandı.

DSİ'nin hayata geçirdiği projelerde estetiğe büyük önem verdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Projelerimizde Estetik, Emniyet ve Ekonomi prensiplerini yani, 3 E prensibini uyguluyoruz. Bu şirin ilçemizde de yapacağımız ıslah çalışmasında bu prensipleri uygulayacağız. Proje Ayvacık'ın tabii dokusuna uygun olarak inşa edilecek" değerlendirmesinde bulundu. Proje kapsamında Çayırlar deresinde 2.337 metre, Kuyualanı deresinde 1.916 metre ve Kaklık deresinde 806 metre olmak üzere toplam 5.059 metre kargir duvarlı ıslah kanalı yapılacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Ayvacık Kaklık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title