Haberler

Aysel Tuğluk İfade Verdi

Tuğluk, Öcalan'ın avukatlığını yaptığı dönemdeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada 7 yıl sonra savunma yaptı

BDP'nin desteklediği Van milletvekili bağımsız adayı Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı dönemdeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada 7 yıl sonra savunma yaptı. Hakkında zorla getirilme kararı olan Tuğluk, YSK'nın kararı ile ilgili olarak "Türkiye'nin gerçekten demokratikleşmesi özgürleşmesi açısından doğru bir karar oldu. Bir yanlıştan dönüldü" dedi.

TUĞLUK İÇİN ARA CELSE AÇILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 gün önceki görülen duruşmaya gelmeyen ve hakkında zorla getirilme kararı verilen Aysel Tuğluk, bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Duruşmanın 14 Haziran'a bırakılmış olmasına rağmen savunmasının alınması için ara celse açıldı.

ÖCALAN İLE GÖRÜŞMELERİMİ BASINA AKTARMADIM

Tuğluk, 2004 yılında açılan dava için ilk kez savunmasını yaptı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Tuğluk, aylık gelirinin 4 bin lira olduğunu belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen Tuğluk, "Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptım. İmralı'daki görüşmelerimiz avukat müvekkil ilişkisi içerisinde geçmiştir. Kesinlikle görüşme içeriklerini yerel ya da uluslararası basına aktarmadım. Bu konuda basın açıklaması yapmadım. Gazetelerde yayınlanan haberlerin kaynağını bilmiyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme ise Tuğluk hakkında çıkartılan zorla getirilme kararını kaldırıp dosyanın esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma 14 Haziran'a ertelendi.

-15 YIL HAPSİ İSTENİYOR-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2004 yılı Nisan ayında 4 farklı gazetede yer alan haberlerin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından iletildiği, bu sözlerin sanık avukatları tarafından yazılı ve görsel basına aktarıldığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda suç duyurusunda bulunduğu anlatılıyor. Öcalan ile görüşen avukatların, görüşme fırsatını ve yasaların kendilerine verdiği hak ve yetkileri kötüye kullanarak örgüt elebaşısının ilettiği görüş ve talimatları basın yayın kuruluşlarını kullanarak örgüt üyelerine ve sempatizanlarına aktardıkları belirtiliyor. Avukatların bu tür açıklamalarla avukat-müvekkil ilişkisi dışına çıkarak örgüt sözcülüğü konumuna geldikleri, örgütün siyasi alanda savunuculuğunu yaptıkları ve terör örgütü ile sözde başkanı arasında irtibat ve iletişimi devam ettirdikleri iddia ediliyor. İddianamede Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu 6 sanığın "örgüt adına görev almakö suçundan 15 yıldan az olmamak üzere ağır hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title