Haberler

Ayn-ı Ali'nin Sivrisinek Sorunu Çözüldü

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir kentte yaşamını sürdürmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir kentte yaşamını sürdürmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Yunusemre ilçesi Ayn-ı Ali Mahallesi'nde ilaçlama yapan ekipler, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi'ne ilaçlama yapılmasının ardından sivrisineklerin popülasyonun devam ettiğini belirtmesi üzerine tekrar mahalleye giderek incelemelerde bulundu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek popülasyonunun artması üzerine Manisa'nın 17 ilçesinde Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mahallede ilaçlama çalışmalarının yapıldığını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, "Yunusemre İlçesi Ayn-i Ali Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan Çözüm Merkezi aracılığı ile gelen şikayetler üzerine bölgede ilaçlama çalışmalarımızı arttırdık. Şikayetlerin devam etmesi üzerine mahallede yer alan evlerde incelemelerde bulunduk. Ekiplerimiz, bir apartmanın bodrum katında biriken su dolayısıyla sivrisinek popülasyonun devam ettiğini tespit etti. Tespit sonucunda mahalleden gelen bölgesel sıkıntının çözüme kavuşturulması için larvasit uygulaması yapıldı. Ancak sıkıntının tam anlamıyla ortadan kalkması için ekiplerimiz, apartman yöneticisine bodrum katında bulunan suyun boşaltılması ve ortamın kurutulması yönünde genel bilgilendirme yaptık" diye konuştu.

Ayn-i Ali Mahallesi'nin yanı sıra farklı noktalarda da bu tür alanların tespitlerinin yapıldığına dikkat çeken Aykurt, "Hafsa Sultan Mahallesi, Şehitler Mahallesi, Tevfikiye Mahallesi, Peker Mahallesi, Yeni Mahalle ve Güzelyurt Mahallelerinde de bu tür alanların tespitini yaptık. Vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmasını ve önlemlerini almasını öneriyoruz" ifadelerinde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunusemre Yerel Haberler

title