Haberler

Aykat, 2014 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirdi

Türk Kızılayı Derneği Mardin’in Midyat İlçe Şube Başkanı Murat Aykat, 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Türk Kızılayı Derneği Mardin'in Midyat İlçe Şube Başkanı Murat Aykat, 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Aykat, Türk Kızılay'ı açısından 2014 yılında çok olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi. 2014 yılında, merkez köy ve okullarında Türk Kızılay'ını tanıtım çalışması yaparak aynı zamanda bu okullardaki ihtiyaç sahiplerine giyecek dağıttıklarını kaydeden Aykat, "Kocatepe'deki Suriyeli öğrencilere 100 çift çocuk botu, Irak'tan gelen Ezidilere giyim yardımı ve 168 aileye kıyma-kuşbaşı yardımı yaptık. 10 okulda toplam 455 öğrenciye giyim yardımı, yaklaşık bin 200 çeşitli kalem dağıtımı sağladık. Ayrıca yine 10 okulda 2 bin 600 kişiye Kızılay Haftası'nda Kızılay'ın tanıtımı ile ilgili çeşitli sunumlar yapıldı. Midyat Devlet Hastanesi'nin katkıları ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik 'Anemi' ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerde kansızlıkla baş etme yöntemleri, düzenli ve dengeli beslenmenin önemi üzerinde duruldu. Bunun yanında merkezimizde de kan kampanyalarımızı yürüttük" dedi.

İnsanlara yardımcı olmanın kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu anlatan Aykat, "Amacımız, tüm ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilmektir. Faaliyetlerimiz imkanlarımızla sınırlıdır. Daha fazla faaliyet için Midyatlı iş adamlarından katkı bekliyoruz. Şartlı yardımlarda da bulunabilirler. Bizimle irtibata geçmeleri halinde nasıl bir yardım yapabilecekleri ile ilgili olarak onları bilgilendireceğiz. 2015 yılında da bundan sonraki çalışmalarımızı da en iyi şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Midyat Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title