Haberler

Aydınlılar Siirt'in Egeli Valisi Aydın'ı Ziyaret Etti

İstanbul’daki Egeli vakıf ve dernek yöneticilerinden oluşan bir heyet Siirt’e giderek Siirt Valisi Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti.

İstanbul'daki Egeli vakıf ve dernek yöneticilerinden oluşan bir heyet Siirt'e giderek Siirt Valisi Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın ve Uşak vakıf ve dernek yöneticilerinden oluşan bir heyet, İstanbul'dan Siirt'e giderek Çivrilli Siirt Valisi Ahmet Aydın'ı ziyaret ettikten sonra Siirt, Batman ve Mardin ili çevrelerinde kısa bir bölge gezisine katıldı. Üç günlük seyahatin ardından heyet İstanbul'a döndü.

Daha önce İstanbul'da Vali Yardımcılığı görevi yapan ve iki yıl önce Siirt Valiliğine atanan Vali Ahmet Aydın geçtiğimiz aylarda bir İstanbul ziyaretinde kendisiyle görüşen Egelilerden gelen makamında ziyaret teklifine sıcak bakarak Mart ayı için randevu vermişti.

Egeliler Birliği Dernek başkanı Hüseyin Reşit Öz başkanlığındaki 22 kişiden oluşan heyet, İstanbul'dan uçakla Batman'a ulaştı. Otobüsle Hasankeyf ilçesine gelen heyet Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca'nın tertiplediği kahvaltıya katıldılar. Tarihi yerlerin gezilmesinin ardından Midyat ve Mardin'i ziyaret eden heyet turlarının gece saatlerinde Siirt'e gelerek aynı gece Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın misafirler için tertiplediği akşam yemeğine katıldılar.

21.03.2014 tarih sabahı güneş doğmadan Tillo ilçesine varan heyet burada gerçekleşen "ışık hadisesini" izlediler. Türbe ziyaretlerinin ardından Siirt il merkezine gelen heyet Vilayet bahçesinde düzenlenen resmi Nevruz törenine katıldılar. Töreni ardından Valilik makamına kabul edilen heyet Vali Aydın'ı makamında ziyaret etti. İki saat süren makam ziyaretinde başta Çivril heyeti olmak üzere Egebir başkanı Öz tarafından Vali Aydın'a ziyaret anısına hediye takdim ettiler. Makam ziyareti sırasında AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Vali Yardımcısı/Tillo Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı (Aydın- Çineli) Bahadır Yörük'te bulunmaktaydı. Ziyaretin ardından şehir turu yapan heyet gece Vali Aydın'ın Polisevi'nde tertiplediği akşam yemeğine katıldılar. Siirt bölgesel tatlarından oluşan yemeğin ardından heyet üyeleri canlı müzik eşliğinde Harmandalı ve Kerimoğlu oynayarak özlem giderdiler.

Dönüş günü sabahı heyetin konakladığı hotele gelen Siirt Valisi Ahmet Aydın misafirlerini bizzat uğurladı. Siirt'ten ayrılan heyet Veysel Karani türbesi ziyareti, Malabadi Köprüsü gezisinin ardından Batman'a vardı. Batman gezisi sırasında Emniyet müdür yardımcısı Uşak- Karahallılı Uğur Tekin'i de ziyaret eden heyet akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a döndü. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasankeyf Denizli Mardin Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title