Haberler

Aydınlı Lokmacının "Orhan Gencebay" Benzerliği

Aydınlı baklava ve lokmacı ustası Fahri Toğrul, Orhan Gencebay’a olan benzerliği nedeniyle herkesin dikkatini çekiyor.

Aydınlı baklava ve lokmacı ustası Fahri Toğrul, Orhan Gencebay'a olan benzerliği nedeniyle herkesin dikkatini çekiyor. Orhan Gencebay hayranı olan lokmacı, "Orhan Baba" iltifatlarını memnuniyetle karşılıyor.

Aydın'da yaşayan evli ve iki çocuk babası lokma ustası Fahri Toğrul, Arabesk müziğinin usta ismi Orhan Gencebay'a olan benzerliği nedeniyle pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Bu durumdan oldukça memnun olan Toğrul ; "Rahmetli babam tatlıcıydı. Benim de çocukluğum tahin helvası, şeker ve baklava imalathanelerinde geçti. Küçüklüğümden beri Orhan Gencebay'ın şarkılarını dinliyorum. 'Bir Teselli Ver' isimli şarkısı 1969 yılında piyasaya çıktığında ben 8 yaşındaydım ve onun şarkılarıyla büyüdüm. O'nun şarkıları çalarken çalışmak bana şevk veriyor" dedi.

40 yılı aşkın bir süredir lokmacılık yaptığını ve Orhan Gencebay'a olan benzerliğiyle hep ilgi odağı olduğunu kaydeden Toğrul, "Sokağa çıktığımda 'Siz Orhan Gencebay'ın akrabası mısınız?' veya 'Orhan Gencebay sizin neyiniz oluyor?' gibi benzeri sorularla karşılaşıyorum. Lokmamızı tadanların 'Eline sağlık Orhan Baba', 'Lokma çıtır olmuş OrhanAbi' gizi sözleri beni çok mutlu ediyor. Ne yalan söyleyeyim; tüm Türkiye tarafından sevilen bir sanatçıya benzetilmek, beni çok mutlu ediyor. Orhan Baba'ya benzetilmek, benim için onurdur. En büyük hayalim hayranı olduğum Orhan Gencebay'la bir gün karşılaşıp onunla beş dakika olsun konuşup birlikte resim çekilmek" diye konuştu.

GENCEBAY'I DİNLERKEN ARABANIN MOTORUNU YAKMIŞ

Orhan Gencebay hayranlığıyla ilgili olarak başından geçen bir anısını da paylaşan Toğrul, şöyle konuştu: "Bir arkadaşımla birlikte arabamla Bodrum'a geziye gitmiştik. Yolda motorun yağının eksik olduğunu fark ettim. Ancak Orhan Baba'nın şarkısını dinlemekten o kadar dalmışım ki, motor yağını değiştirmeyi unuttum ve arabanın motoru yandı. Aracımı Milas'tan Aydın'a kadar kamyonla çektirdim ama pişmanda değildim. Orhan Baba'ya canım feda olsun" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Gencebay Orhan Baba Aydınlı Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

Gönül Dostuhepsen_vardin@mynet.com:

abartmayın neresi benziyor. ORHAN BABA'ya hiç kimse benzeyemez. işiniz gücünüz birşeyleri abartmak. gereksiz yaratıklar...

3
0
yanıtYanıtla
mert5454mert545441@hotmail.com:

alakası yok neresi benziyor yaaa

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title