Haberler

Aydınlı Eczacılardan Grip Aşısı Uyarısı

Güncelleme:

Ecz. Sefa Karaarslan, küçük çocuklar, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile kalp, şeker, akciğer gibi kronik hastalığı olanların grip aşısı yaptırılması gerektiğini söyledi.

21. Bölge Aydın Eczacı Odası Yönetin Kurulu Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, küçük çocuklar, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile kalp, şeker, akciğer gibi kronik hastalığı olanlar için önemli sorunlara neden olabilen gribe karşı Eylül ayından itibaren mutlaka grip aşısı yaptırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de her yıl Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yaptırılan grip aşısının, grip salgınının en yoğun olduğu Aralık ayından Mart sonuna kadar koruma sağladığına dikkat çeken Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Eğer bu aylarda aşı yaptırmadıysanız Ocak ayı sonu, Şubat veya Mart ayında da aşı yaptırabilirsiniz. Grip aşısı olduktan sonra bağışıklık 1-2 hafta içerisinde ortaya çıkar. Grip aşısı sadece grip virüsünün neden olduğu grip hastalığını önler. Diğer virüslerin neden olduğu soğuk algınlığını önlemez. Grip aşısı yılda bir kez uygulanır. 9 yaşından küçük ve ilk kez grip aşısı olacak çocuklar 4 hafta arayla iki kez, 6 ay-3 yaşına kadar çocuklarda grip aşısı yarım doz (0.25 ml) uygulanmalıdır. Grip virüsü sık sık yapısını değiştirdiği için tek bir kez aşılanmak hastalığa karşı bizleri ömür boyu korumaz. Bu nedenle her yıl yeniden aşılanmalıyız" dedi.

Gripten korunmak isteyen herkesin grip aşısı yaptırabileceğine dikkat çeken Karaarslan, 65 yaşından büyük kişiler, şeker, astım, kronik akciğer, kronik kalp ve damar sistemi hastaları ile bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler, bakımevi, huzurevi gibi ortamlarda yaşayanlar ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlara her yıl mutlaka grip aşısı yapılması gerektiğini belirtti. Karaarslan, 6 aydan küçük bebekler, yumurta yediğinde şoka girenler alerjisi olanlar ile gebeliğin ilk 3 ayı içerisinde olanların ise grip aşısı olmaması gerektiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydınlı Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title