Haberler

Aydınlı Atletler Durmak Bilmiyor

Aydın’ı Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda temsil eden sporcular başarılı derecelerle döndü.

Aydın'ı Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda temsil eden sporcular başarılı derecelerle döndü.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkcell Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası Trabzon ilinde gerçekleştirildi. Yapılan şampiyonaya 550 erkek ve 279 kız olmak üzere toplam 829 sporcu katıldı. Aydın'ı temsilen şampiyonaya katılan Mahsum Korkmaz 400 m. erkekler kategorisi Türkiye 2'ncisi, Zehra Akdağ-İpek Gökmen-Medine Öökte-Derya Erkan'dan oluşan Aydın takımı 4x100 bayrak yarışında Türkiye 2'ncisi, Soner Yalçınkaya 110 m. engelli erkekler kategorisi Türkiye 3'üncüsü, Yasin Tekal 400 m. engelli erkekler kategorisi Türkiye 3'üncüsü, Derya Erkan 400 m. bayanlar kategorisi Türkiye 5'incisi, Barış Denizleli 110 m. engelli erkekler kategorisi Türkiye 6'ncısı, Medine Ökte 800 m. bayanlar kategorisi Türkiye 8'incisi oldu.

Ayrıca Mahsum Kokmaz Kolombiya'da yapılacak olan Dünya Yıldızlar Şampiyonası baraj derecesini geçti. Soner Yalçınkaya, Gürcistan'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Oyunları'nda yarışmak üzere milli takıma ve Derya Erkan ise 4x400 metrede milli takıma davet edildi. Derece elde eden başarılı sporcular ve antrenörleri Burak Uygun, Burak Şevket Taş ve Sinan Kokmaz, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'ı makamında ziyaret etti.

Sporcuları kutlayan İl Müdürü Zeynel Akın, "Öncelikle bu gurur verici ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Trabzon'da yapılan şampiyonaya Türkiye genelinden katılımın bu kadar yoğun olmasına rağmen alınan başarılı dereceler bizleri çok sevindirdi. Atletizm branşı zor bir spordur. Emek ister, sabır ister, gayretli ve disiplinli çalışmak ister. Ayrıca antrenman yerinin ve antrenörün iyi olması gerekmektedir. Bu şartlar oluştuktan sonra başarının gelmemesine imkan yoktur. Aydın ili olarak da antrenör ve antrenman yerleri olarak çok iyi durumdayız. Öncelikle bu başarılı derecelerden dolayı sporcularımıza, antrenörlerimize, en önemlisi de sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Uluslar arası başarılarla tekrar ziyaretinizi bekliyorum" dedi.

Atletizm Antrenörleri Burak Uygun, Burak Şevket Taş ve Sinan Korkmaz, İl Müdürü Zeynel Akın'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, başarıların devam getirecekleri ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahsum Korkmaz Trabzon Aydınlı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title