Haberler

Aydın Ülkü Ocakları'ndan 12 Eylül Açıklaması

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, 12 Eylül askeri darbesinin 35’inci yol dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, 12 Eylül askeri darbesinin 35'inci yol dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, yaptığı açıklamada; "12 Eylül 1980 tarihinde darbe yapıp, millet adına yönetime el koyduklarını söyleyenler şüphesiz en çok bu milletin evlatlarını, millet sevdalısı olan Ülküdaşlarımızı hedef aldılar. Yüzlerce Ülküdaşımız, yalancı şahitlerle desteklenmiş mesnetsiz iddialarla tutuklanmıştır. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu dönemde vatan evlatları sanık sandalyesine oturtulmuş, iradesi prangalanmış, adalet terazisi olmayan hakim ve savcılar tarafından yargılanmıştır. Acı ile yoğrulmuş o günleri şüphesiz unutmamız mümkün değil.

Tek gayeleri vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan Ülkücüler, hapishanelerde, karanlık zindanlarda, hücrelerde yıllarca sorguya, hakaret, dayak, ve akıl almaz işkencelere maruz bırakılarak hürriyetlerinden yoksun bırakılmışlardır. Ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Başbuğumuz Cennet Mekan Alparslan Türkeş başta olmak üzere 587 Ülkücü 'MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda idam ile yargılanmış, 5 yıl 11 ay 8 gün süren yargılama sürecinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır" dedi.

Darbenin sorumlularından davacı olduklarını kaydeden Karaca, "Türk Milletini sevmekten, Allah yolunda yürümekten başka bir suçları olmayan Yusuf yüzlü fidanlarımız, Ağabeylerimiz; Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık idam edilmişlerdir. Suçsuz 9 ülküdaşımızı idam sehpasına çıkaran alçakları unutmadık. Hem bu dünyada hem de Mahkeme-i Kübra'da davacıyız. İki elimiz yakalarında olacaktır. Onlar Allah'tan başkasına boyun eğmeyen, Hak Davanın diz çöktürülmeyen kahramanlarıydı. Onlar celladına gülen gönül erleriydi. Millet için gün geldi Yavuz gün geldi Yunus oldular. Musalla taşındayken imamın 'er kişi' niyetine ifadesinin tam da karşılığıydılar. Herkes bilsin ki; Ülkücü Hareket, dün zulme, işkenceye boyun eğmedi, kula kulluk etmedi, tehditlere teslim olmadı. Hak yolda, Allah yolunda baş verdi, baş eğmedi. Bugün de Ülkücü Hareket, Vatan, Millet ve Allah yolunda yürümeye devam etmektedir. Vatan ve Millete yönelik her türlü kirli oyunu kurgulayan hayalperestler dün olduğu gibi bugün de Ülkücü Hareketin sarsılmaz çelikten iradesini karşılarında görecek, mukadder yenilgilerini tadacaklardır. Bu vesileyle tekrar başta Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i rahmetle anıyor, şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.Ne zulmü ne de Ülküdaşlarımızı unuttuk. Acılarımız ilk günkü gibi taze, hafızamız ilk günkü gibi açık. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alparslan Türkeş Mustafa Karaca Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title