Haberler

Aydın Sağlık-Sen, Türkiye Buluşmasında Yerini Aldı

Güncelleme:

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen Türkiye Buluşmasına katıldı.

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen Türkiye Buluşmasına katıldı.

Sağlık-Sen Türkiye Buluşması, genel merkez yönetim kurulu, şube yönetim kurulları ve temsilcilerin katılımıyla Antalya'da yapıldı. Buluşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar katıldı.

Sağlık-Sen Türkiye Buluşması'nın başarıyla tamamlandığını belirten Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen'in 200 bin üyesiyle, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu söyledi. Emeğin hakkı ve sosyal adalet için mücadele etmelerinin yanı sıra en zor anlarında milletimizin yanı başında olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olduklarını ifade eden Karaer, bu iki kimlikle attıkları her adımı, sahip oldukları değerler ve kulluk şuurunun belirlediğini belirtti. Halktan kopuk hiçbir hareketin hedefe ulaşamayacağını bilen bir sivil toplum örgütü olduklarını da kaydeden Karaer, "Biz yeni Türkiye'yi büyüten ve yeni Türkiye ile büyüyen erdemliler hareketiyiz. Sendikal anlayışımızın kodlarını milli ve manevi değerlerimiz belirlemektedir. İsyan kültüründen değil, adalet duygusundan besleniyoruz. Ter akıtarak elde ettiğimiz başarıdan birileri kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor. Bu emek hırsızlığına da kimsenin izin vermemesi gerekiyor" dedi.

"EK ÖDEME EMEKLİLİĞE YANSITILMALI, FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI VERİLMELİ"

Sağlık hizmetlerine erişim ve vatandaş memnuniyetinde artış yaşanmasına karşın, çalışan memnuniyetinde aynı artışın yaşanmadığını ifade eden Karaer, "Sağlık çalışanları hak ettiklerinin karşılığını almak istiyor. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak uğradıkları haksızlığın giderilmesini istiyor. Fiili hizmet süresi zammı verilmesini istiyor. Adil bir performans sistemi istiyor. Sorunlardan arınmış bir aile hekimliği sistemi istiyor. En önemlilerinden biri de, sözleşmeli çalışan sağlıkçılar, artık sözleşmeli çalışmak istemiyor" şeklinde konuştu.

Lisans tamamlama konusunda gerekli adımların da bir an önce atılması çağrısında bulunan Karaer, 2 bin 351 kişinin VHKİ kadrosuna atanması, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadro sorunlarının da bir an önce çözülmesini istedi.

"TÜRKİYE'YE ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEK İSTİYORLAR"

Türkiye'nin sergilediği ilkeli duruştan rahatsız olanların milletin güçlü iradesiyle değişen Türkiye'yi, eski günlerine döndürmek için de gayri ahlaki bir oyun oynandığını ifade eden Karaer, bu küresel fitne çabalarının bile, Türkiye'nin ne kadar doğru ve haklı bir zeminde durduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Türkiye'de demokrasiyi kesintiye uğratacak her türlü oyunun, millet iradesiyle bozulduğunu, bu süreçte hep öncü konumda olduklarını hatırlatan Karaer, "Bu şer odakları dün gezi olayları ile ülkeyi karıştırmak istediler. Türkiye'nin büyümesine, güçlenmesine engel olmak için 17 Aralık ve 25 Aralık senaryoları oluşturdular. Milletimizin yumuşak karnı olan yolsuzluk üzerinden planlarını kurdular. Eğer yolsuzluk yapan varsa, kim olursa olsun bunun hesabı mutlaka sorulmalı, ama yolsuzluğu bahane ederek, siyasi bir kaos ortamı oluşturmak kaydıyla milletin iradesine ipotek koymak isteyenlere, yargı vesayeti oluşturmak isteyenlere ve küresel güçlerin vesayetine Memur-Sen olarak müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title