Haberler

Aydın İŞKUR Mart Ayında Mesleki Eğitim Kursu Başlatıyor

Güncelleme:

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi terzi, Mart ayında 300 kişilik mesleki eğitim kursu başlatacaklarını söyledi.

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi terzi, Mart ayında 300 kişilik mesleki eğitim kursu başlatacaklarını açıkladı.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, yaptığı açıklamada; "İl Müdürlüğü olarak işverenlerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve işsizlere -özellikle kadın işsizlere- meslek kazandırmak için istihdam garantili kurslar ve meslek edindirme kurslarını açmaya devam ediyoruz. Şubat ayında toplam 260 kişilik kurs başlattık. Mart ayında da 300 kişilik 13 grup kursun açılması için çalışmalarımız tamamlandı. Bu kurslar haricinde yeni kursların açılması için de çalışmalarımız devam ediyor. UMEM Beceri 10 projesi kapsamında By Solvo Tasarım A.Ş. firması işbirliği ile 25 kişilik istihdam garantili Sosyal Medya Uzmanı kursunu 12 Mart'ta başlatıyoruz. Bu kursa katılmak isteyenlerin 10 Mart'ta ilgili işyerinde yapılacak olan görüşmelere katılması gerekiyor.

Yine UMEM projesi kapsamında Poyraz Uluslararası İletişim firması işbirliği ile 15 kişilik Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi kursu 16 Mart'ta başlatıyoruz. Bu kursa katılmak isteyenlerin ise 12 Mart'ta İl Müdürlüğümüzde yapılacak olan görüşmelere katılması gerekiyor. Kuşadası'nda Pine Bay Hotel işbirliği düzenlediğimiz istihdam garantili Servis Elemanı, Oda Görevlisi ve Aşçı Çırağı kursları 5 Mart'ta başlıyor. Yine Kuşadası'nda Korumar Otel bünyesinde Oda Görevlisi kursu açılması için de çalışmalara başladık" dedi.

KADIN İŞSİZLERE YÖNELİK MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Kadın işsizlere yönelik düzenlenecek kurslar hakkında da bilgiler veren Terzi, "İstihdam garantili kurslar haricinde dezavantajlı grupların işgücü piyasasına kazandırılması hususu da Kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla ilimizde özellikle uzun süreli işsizler ile kırsal ve yoksul kesimde yaşayan işsizlere meslek edindirmek amacıyla kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Efeler Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile kadın işsizlere yönelik olarak Çocuk Bakım Elemanı, Dikiş Makinesi Operatörlüğü ve Aşçı Çırağı kurslarını başlatıyoruz. Çocuk Bakım Elemanı kursu için kursiyer belirleme tarihimiz 6 Mart Cuma saat 10: 00. Bu tarihte en az okur-yazar olan, 18-45 yaş arası kadın işsizleri ilgili okulda yapılacak görüşmelere bekliyoruz. Dikiş Makinesi Operatörlüğü kursu için en az ilkokul mezunu 18-45 yaş arası kadın işsizleri 12 Mart Perşembe günü saat 10: 00'da Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde yapılacak görüşmelere bekliyoruz. Aşçı Çırağı kursu için ise 18-50 yaş arası işsizleri 13 Mart Cuma günü saat 10: 00'da Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde yapılacak görüşmelere katılmaya davet ediyoruz. Çine Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenleyeceğimiz Kadın Üst Giyim kursu 23 Mart'ta başlayacak. Yenipazar ilçesinde yeni kurslar açılması çalışmalarımız tamamlandı. Nazilli ve Buharkent ilçelerimizde toplam 60 kişilik Ön Muhasebeci, Dikiş Makinesi Kullanımı ve Aşçı Yamağı kurslarını Mart ayı içerisinde başlatacağız. Diğer ilçelerde de kurs açılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Terzi, sözlerini şöyle tamamladı: "İşsizleri özellikle kadın işsizleri kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Kurslara katılacak kişilere, kursa geldiği her gün için kursun türüne göre 20-25 TL ödüyoruz, ayrıca müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. Kursiyerlere eğitimlerin sonunda Kurumumuz ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgeleri verilecek. Kursiyerler alacakları mesleki sertifika ile iş bulma sürecinde diğer işsizlerin önüne geçeceklerdir" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Hanım Kuşadası Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title