Haberler

Aydın'ın Yaşlı Çınarı Ayşe Teyze Evinde Ziyaret Edildi

Aydın’da yürütülen “Ege’nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi kapsamında 86 yaşındaki Ayşe Gökoğlu evinde ziyaret edildi.

Aydın'da yürütülen " Ege'nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında 86 yaşındaki Ayşe Gökoğlu evinde ziyaret edildi.

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk İl Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destek verdiği Ege'nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan yaşlı çınarlar projesi kapsamında Aydın merkez Kurtuluş mahallesinde kirada oturan 86 yaşındaki Ayşe Gökoğlu'yu evinde ziyaret etti. Ziyarete, Aydın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, İl Sağlık Şube Müdürü Zekeriya Döner, Dr. Nermin Erol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Dr. Selvinaz Saçan, Aydın Merkez Toplum Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünden Dr. Filiz Kakıcı, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, Aydın Sanayi İşadamları Deneği Başkanı Semih Menzirci, Aydın Memurlar Derneği Başkanı Adil Ökten, ve Kurtuluş mahalle muhtarı Hüseyin Akın katıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, yaşlı çınarların yanında olduklarını belirterek, ziyarette bulundukları 86 yaşındaki Ayşe Göktepe'nin asla kendisini yalnız hissetmemesi gerektiğini söyledi. Aslan, "Ayşe teyzemiz asla kendisini yalnız hissetmesin hepimiz her zaman yanındayız. Yalnız bugün değil diğer günlerde de zaman zaman ziyaret edeceğiz. Kedisini ziyaretimizde çok mutlu olduğunu gördük. Kurum ve kuruluşlarımız üzerlerine düşeni yapmışlar bundan sonrada sürdürecekler. Yaşlı çınarlarımızın yanındayız.. Yaşlılarımızı ve büyüklerimizi her zaman saygı ile anıyoruz. Onların gönlünü hoş tutmak zorundayız" dedi

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru da, "Yaşlı çınarlar projesinin amacı ilimizde fakir bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarının evlerinde karşılanmasının sosyal yaşamlarını sürdürmede öz güvenlerinin korunmasının sağlanması ve devletimizin şefkat elinin onların üzerinde olduğunu bilinmesi ve hissettirilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje ilimizde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızdan yardım alan fakir ve bakıma muhtaç yalnız yaşayan veya muhtaç olup ta kendisini ifade edemeyen yaşlı ve fakir vatandaşlarımızı kapsamaktadır" dedi

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir ise müdürlük olarak valiliğin koordinesinde başlatılan projenin içinde olduklarını belirtti. Cihangir, her mahallede sorumlu polislerin olduğunu yaşlı, yalnız ve yardıma muhtaç olan vatandaşları tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yaşlı çınar 86 yaşındaki Ayşe Gökoğlu da, kaldığı evde kiracı olduğunu belirterek, 350 TL kirayı da yeğeninin ödediğini söyledi. Gökoğlu, dişlerinde sorun yaşadığını, ayakların da ağrıların olduğunu ve Aydın Merkez Toplum Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünden sağlık hizmetleri aldığını ifade etti.

Ziyaretin ardından sorunları tespit edilen Ayşe Gökoğlu'nun ihtiyaçlarının evde karşılanması amacıyla işlemlerin başlatıldığı kaydedildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Aslan Cihangir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title