Haberler

Aydın'ın Genç Girişimcilere Sertifika

Aydın’da düzenlenen iki ayrı “Uygulamalı Girişimcilik Programını” başarıyla tamamlayan 46 genç girişimci, sertifikalarını törenle aldı.

Aydın'da düzenlenen iki ayrı "Uygulamalı Girişimcilik Programını" başarıyla tamamlayan 46 genç girişimci, sertifikalarını törenle aldı.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli Şubesi, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde iki ayrı dönem halinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Programını" başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Aydın Gençlik Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsmet Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ve kursiyerler katıldı.

Tamamlanan Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, "Uygulamalı Girişimcilik Programı, ABİGEM Denizli Şubesi, KOSGEB ve Aydın Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlendi. Kursumuza 30 öğrenciden olmak üzere iki ayrı dönemde 60 girişimci adayı katıldı. Bu kursumuz 18 - 29 yaş arası kişilerden oluşuyor. Eğitimin amacı KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik programı çerçevesinde KOSGEP desteklerinden yaralanmak için yazılacak olan iş planının öğretilmesi ve proje yazılımı konularında bilgi vermektir. Ayrıca girişimcilik kültürünün gelişmesi içinde kursiyerlere bilgi, beceri ve deneyim kazındırılması amaçlanmaktadır. Bu kursu bitirecek olanlar işlerini en etkin bir şekilde kurmaları ve verimli bir şekilde devam ettirmeleri için temel bilgiler verilmektedir. Kursu başarı ile bitiren 46 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı. Girişimci sertifikasını alan kursiyerlerimiz KOSGEB'in sunduğu 30 bin TL hibe ve 70 bin TL'de kredi imkanlarından yararlanabilecekler" dedi.

Eğitimi başarıyla tamamlaya kursiyerleri tebrik eden KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen de, genç girişimcilere iş hayatında başarılar diledi. Girişimcilere uyarılarda bulunan Gözen, "Türkiye genelinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri yürütüyoruz. Aydın Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün himayelerinde Aydın Gençlik Merkezi'nde iki eğitim programını tamamladık. Hedefimiz daima daha büyüğe gitmek. 2013 yılında Aydın'da bin 240 kişiyi eğittik. Yeni işletmeler ama ayakları üzerine durabilen işletmeler oluşturmak adına, destek olmak adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Girişimci adayları, risk almayı göze alan insanlardır. Risk ticaret aleminin bir numaralı kuralıdır. Bu riski alırken tehlikeleri de görmeyi, ticari tehlikeleri fark etmeyi önceden bilir isek ve önceden tedbirimizi alırsak bu ticari tehlikeler bize hiç zarar vermez. Biz hep bu düşünceyle yola çıkıyoruz. Her işletme bilgi, kaynak ve kabiliyet dediğimiz üçgen içerisinde yürüyor. Onun için incelemediğiniz ve araştırmadığınız işi yapacağım diyerek hemen yola çıkmayın. Girişimcilik tek başına yürüyen bir kavramdır. Birden çok ortaklıklarla da yürüyebiliyoruz ama ortaklarınızı seçerken de çok dikkat edin" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Programını" başarıyla tamamlayan 46 genç girişimci, sertifikalarını Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ve protokol üyelerinin elinden aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi İsmet Öztürk Denizli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title