Haberler

Aydın Gar Binası'nda Restorasyon ve Yenileme Çalışmaları Başladı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın en önemli tarihi yapılarından biri olan Gar Binasının Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nün projeleri doğrultusunda tarihi dokusu korunarak modernleştirileceğini belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın en önemli tarihi yapılarından biri olan Gar Binasının Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nün projeleri doğrultusunda tarihi dokusu korunarak modernleştirileceğini belirtti.

Binada oluşturulacak özürlü asansöründen, ısıtmasına, ışıklandırmasından havalandırmasına kadar Aydın'a yakışır hale getirileceğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Mahkeme kararı ile kaldırılan büfeleri kendine mal etmeye çalışıp politika malzemesi yapanlar bakalım bu hizmeti takdir edebilecekler mi?" dedi.

AK Parti iktidarı ile yenilenen demir yolları ve hızlı tren seferleri ile demiryolu ulaşımı ve gar binalarının öneminin daha da arttığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Maalesef Türkiye'nin en pis kokulu otogarı mevcut CHP'li belediyemiz tarafından Aydın'a yapıldı. Aydın'a otobüsle gelenlerde oluşan 'Pis kokulu şehir' imajını 3.5 milyon TL tutarındaki bu gar projemizle yok etme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Daha önce Gar Binası'nın çevresindeki büfelerin mahkeme kararı ile kaldırıldığını ve şu anda Cumhuriyet Mahallesi, 6397 Ada 1 Parselinde kayıtlı Aydın Gar Binası'nın, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün projeleri doğrultusunda restorasyon ve peron kaplamaları işinin 3 milyon 566 bin 492,15 TL bedelle ihale edildiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Erdem, işin 270 takvim gününde tamamlanacağını belirtti.

Yüklenici firmaya 17 Şubat günü yer teslimi yapıldığını ve hemen başlayan çalışmaların devam ettiğini kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bu proje pis kokusu nedeniyle vatandaşın burnunun direğini sızlatan Aydın Belediyesi'nin otogar projesinden sonra daha büyük önem arz etmektedir. Proje 14 Kasım 2014 tarihinde tamamlanacaktır. Restorasyon kapsamında Gar Binasının özgün hali korunacaktır. Projesine uygun olarak çatı, peron kaplamaları kapı ve pencere doğramaları yenilenecek, iç mekanların kapsamlı tadilatları yapılacaktır. Dış cephede sonradan yapılan boya imalatları kaldırılarak, özgün haline getirilecektir. Elektrik tesisatı yenilenecek, artan güç ihtiyacı nedeniyle trafo kurulacak, gar binası ve sahasının aydınlatması yapılacaktır. Gar binasının sıhhi tesisatı ve kalorifer tesisatı yenilenecek, yangın söndürme ve ihbar sistemi, VRF ve havalandırma tesisatları yapılacaktır. Alt geçite 3 adet özürlü asansörü ve gar binası için iki adet asansör imalatı yapılacaktır. Doğalgazın Gar sahasına gelmesi durumunda ısıtma sisteminin doğalgaza dönüşümleri gerçekleştirilecektir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdem Aydın Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title