Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'bin Erasmus proje ekibi İtalya'nın Pescara şehrine gidecek.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'bin Erasmus proje ekibi İtalya'nın Pescara şehrine gidecek.

Okul Müdürü Mehmet Atay, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2017 yılları arasında yürütülecek olan "EUNEEDSU" Erasmus projesinin bu yılki ilk transferlerin 15-22 Kasım'da İtalya'nın Pescara şehrine yapılacağını bildirdi.

Açıklamada, projenin amacı ve konusunun, öğrencilere ileride yapacakları mesleklerle ilgili bilgi vermek, onlara alternatif meslekleri tanıtmak olduğunu kaydeden Atay, "Proje süresince bu konuyla ilgili internette web sayfası yapılarak Avrupa'daki farklı ülkelerde mesleklerle ilgili bir platform hazırlanacaktır. Projenin bütçesi 39 bin 480 avro'dur" ifadelerine yer verdi.

-  Eğitim Bir Sen İl Divan Toplantısı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Adnan Menderes Üniversitesi'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan,  Şube Başkanı İsmail Yiğit, gelişme, değişme ve başarma arzusu taşıyan insanların hedefleri için fedakarlığı göze almak zorunda olduğunu söyledi.

Yiğit, "Bizler Eğitim Bir Sen ailesi olarak kömürle elmasın mücadelesini vermeye çalışan sessiz bir çoğunluğuz. Sessizliğimiz tevazumuzdan gücümüz ise değerlerimiz ve haklılığımızdandır. Bizim sendikacılık anlayışımızda makamlar gelir geçer, baki kalan insanlıktır. İnsan olmanın erdemini biz makamlarımızla değil birlik ve beraberliğimizdeki riyasız sadakatle ölçeriz. Hepimiz biriz kardeşiz, yok birbirimizden farkımız. Bizim farkımız mazlumun ve ezilenin yanında gözyaşını ruhuna akıtan sessiz çoğunluk oluşumuzdadır" dedi.

Nazilli'de hastalara evlerinde bakım hizmeti

Nazilli Belediyesi evlerinden çıkamayan yatalak hasta ve yaşlıların evlerine giderek bakımlarını  yapıyor.

Belediye Başkanı Başkan Haluk Alıcık, yaptığı açıklamada,  yardıma muhtaç vatandaşların evlerine giderek hizmet etmenin görevleri olduğunu belirtti.

Kendine bakacak durumda olmayan vatandaşlara hizmet verdiklerini işaret eden Alıcık,"Oluşturduğumuz bu ekibe yoğun ilgi ve talep geliyor. Bu güne kadar sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde pek çok hizmeti vatandaşlarımıza sunduk. Sosyal Belediyecilikte önceliğimiz ihtiyaç sahibi kişilerin yanlarında olmaktır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Nazilli Pescara İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title