Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Nazili Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yaptı.

Aydın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Nazili Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yaptı.

Olası bir depremin ardından çıkabilecek yangınla mücadeleyi sunumlar eşliğinde anlatan AFAD ekibi, sağlık çalışanlarının nasıl davranması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Bilgilendirmelerin ardından hastane dışında yangın söndürme tatbikatı yapan ekip, deprem ve yangın anında servislerde mahsur kalan hastaları kurtardı.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde eğitimlerin aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Aydın İş- Kur'dan 5 bin kişiye iş imkanı

Aydın Çalışma ve İş Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı eleman desteğinin sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl okullar, hastaneler, sağlık ocakları gibi bir çok kuruma personel temin eden İş-Kur'un bu yıl da Orman İşletme Şeflikleri, okullar, ibadethaneler ve Kur'an Kurslarına eleman desteği vermeye devam edeceği kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda tüm giderleri İş-Kur tarafından karşılanan elamanların temin edildiğinin ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu elemanlar sayesinde tüm ilçelerde yürütülen faaliyetlerle gerek sınıflar gerekse ortak alanların temizliğine ve çevre düzenlemelerinin yapılmasına azami özen gösteriliyor.  İş-Kur elemanları sayesinde velilerimiz çocuklarını daha temiz okullara göndermenin rahatlığını yaşıyorlar. Görevlendirilen elemanlar vatandaşın tertemiz ibadethanelerde ibadet edebilmeleri için yoğun çaba sarf ediyorlar.  Aydın İş-Kur İl Müdürlüğü Başbakanın talimatıyla 2015 yılında 5 bin kişiye iş imkanı sunacak. Özellikle ev hanımları ve işsiz geçlerin İş-Kur müracaatlarını yapmaları ve iş kuru takip etmeleri gerekiyor."

Nazilli Belediyesi fıstık çamı fidanı dağıttı.

Nazilli Belediyesi ve özel bir geri dönüşüm firmasının ortaklaşa düzenlediği kampanya ile vatandaşlara fıstık çamı fidanı dağıtıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçe meydanında düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, temiz bir çevre, temiz bir Nazilli için herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.

Alıcık, "Geçmiş kuşaklar nasıl bu dünyayı bize bırakmışsa biz de gelecek kuşaklara miras bırakacağız. Biz insanoğlu doğayı oldukça hızlı bir şekilde tahrip etmekteyiz. Çevremizi bu hızla kirletip doğayı tahrip etmeye devam edersek doğanın kötü sonucunu biz görmezsek bile gelecek kuşaklar görecektir. İnsanın nasıl akciğerleri varsa dünyanın da akciğerleri ağaçlardır" dedi.

Alıcık, daha sonra vatandaşlara fidanları dağıttı.

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Alıcık Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title