Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik'te pazar günü düzenlenecek deve güreşi şenliğine girişlerin, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ücretsiz olacağı bildirildi.

Germencik'te pazar günü düzenlenecek deve güreşi şenliğine girişlerin, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ücretsiz olacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Ümmet Akın, gazetecilere, Ortaklar Mahallesi'ndeki geleneksel deve güreşi şenliğinin, bu yıl Dünya Kadınlar Günü'ne denk geldiğini belirtti.

Bu nedenle şenliğe girişin, kadın ve erkeklere ücretsiz olması kararı aldıklarını ifade eden Akın, şenlikte, 120 devenin güreşeceğini kaydetti.

-Koçarlı'da kitap okuma etkinliği

Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi öncülüğünde düzenlenen "Koçarlı Okuyor" projesi çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, 15 dakika boyunca kitap okudu.

Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Levent Altınmay'ın da katıldığı etkinlik, büyük ilgi gördü.

Öğretmen Mehmet Orhan, kitap okuma etkinliğinin bundan sonra da çeşitli platformlarda devam ettirileceğini dile getirdi.

-"8 Kadın, 8 Bakış"

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde, "8 Kadın, 8 Bakış" adıyla resim sergisi açıldı.

Annie Livesey, Ayşe Mesude Kumbasar, Bengü Bahar, Elçin Ünal, Emel Atalay, Merih Tekin Bahar, Selda Cengiz ve Serpil Topaloğlu'nun eserlerinin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar gezilebilir.

-Üniversite öğrencilerinden Kuşadası projeleri

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerince Kuşadası için üretilen çeşitli projeler, İbramaki Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.

Fakültenin öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, sergide, turistik ilçede boş duran çeşitli kamusal alanların değerlendirilmesine yönelik oluşturdukları projelerin yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title