Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Türk Kızılayı Aydın Şubesi'nce Efeler Belediyesi'nde düzenlenen etkinlikte personel kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Aydın Şubesi'nce Efeler Belediyesi'nde düzenlenen etkinlikte personel kan bağışında bulundu.

Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, etkinlikte yaptığı açıklamada, gönüllü olarak kan bağışında bulunan personele duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Türk Kızılayı'nın kan bağışı anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalıştığını, belediye olarak buna destek vermek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlerde bulunarak toplumun ihtiyacı olan kanı yine toplumdan temin ediyor. Efeler Belediyesi personeli de bugün bağışladığı kan ile biliyoruz ki birçok insanın hayatının kurtulmasına katkıda bulunmuş olacak. Topluma dönük sosyal içeriği yüksek olan projelerimiz ve desteklerimiz devam edecek."

Günday, kan bağışı ile tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır ile Özel Kalem Müdürü Muharrem Arslan'ın ardından çok sayıda personel etkinliğe kan bağışında bulunarak destek verdi.

AK Parti'den yeni kaymakama ziyaret

AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emin Bircan, Kaymakam Ayhan Işık'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Yönetim kurulu ile birlikte Konya'nın Kulu ilçesi kaymakamlığından Germencik kaymakamlığına atanan Işık'ı ziyaret eden Bircan, AK Parti teşkilatı olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaymakam Işık ise, ilçeyi kalkındırma adına ortaya koyacakları çalışmalarda toplum desteğinin büyük önem taşıdığına işaret ederek Bircan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

Vatandaşlara sağlıklı kurbanlık uyarısı

Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacak vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Atıgan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvanın, deve, sığır ve koyun cinsinden olması gerektiğini, sağlıklı olmasının önem taşıdığını belirtti.

"Kurbanlık hayvanlarda devenin 5, sığırın 2 ve keçinin 1 yaşını, koyunun ise 6 ayını doldurmuş olması gerekir" diyen Atıgan, bunlardan daha küçük hayvanın kurbanlık olamayacağına dikkati çekti.

Hayvanın dış görünüşünün de önem taşıdığına işaret eden Atıgan, şunları kaydetti:

"Bir veya iki gözü kör, gözleri düğme gibi dışarı fırlamış, kör olduğuna açıkça delalet edecek şekilde gözleri beyaz, hastalık belirtileri açıkça görülen, sürüdeki sağlam hayvanlarla birlikte yürümesine veya onlara yetişmesine engel olacak şekilde topal, kemiklerinde ilik kalmayacak şekilde iyice zayıflamış hayvanlar kurbanlık olarak kesilemez."

Gaziler Onurumuz Gururumuz Projesi

Aydın'da ikamet eden şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına, "Gaziler Onurumuz ve Gururumuz Projesi" kapsamında Denizli gezisi düzenlendi.

Aydın Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinlikte katılımcılar, Pamukkale ve Kaklık Mağarası'nı ziyaret etme imkanı buldu.

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı İbrahim Tuna, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik sosyal aktiviteler düzenlemenin yanı sıra istihdam imkanları oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Devlet kurumlarında iş imkanı için Aydın'da geçen dönem 145 başvuru yapıldığını, bunlardan 44'ünün kurayla atandığını dile getiren Tuna, önümüzdeki dönemde yeni alımlar olacağını ifade etti.

Tuna, gezi etkinliklerinin de bundan devam edeceğini sözlerine ekledi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Germencik Ak Parti Aydın Yerel Haberler

title