Haberler

Aydın'da Türkan Saylan Anısına Park Açıldı

Aydın Belediyesi tarafından, merhum Türkan Saylan'ın anısına yaptırılan park törenle açıldı.

Aydın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Kurucusu ve Onursal Başkanı olan merhum Türkan Saylan'ın anısına yapılan park hizmete açıldı.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Türkan Saylan Parkı'nın açılışına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler Belediye Başkan adayı Mesut Özakcan, Aydın ÇYDD Başkanı Nurten Atalay ve vatandaşlar katıldı.

Çerçioğlu, açılıştaki konuşmasında, Türkan Saylan'ın birçok alanda güzel işlere imza attığını ifade etti.

Türkan Saylan'ın Atatürk'ün gösterdiği yolda Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Çerçioğlu, "Yardımseverliğiyle dikkati çeken Saylan, okuyamayan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara burs ve destek sağlayarak eğitimlerine katkı sağlamıştır. Bu önemli şahsiyetin ismini bu parka vermekten onur ve şeref duyuyoruz. Ayrıca gelecek nesillere güzel bir Aydın bırakmak için yeşil alanları çoğaltmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Aydın ÇYDD Başkanı Nurten Atalay da, Türkan Saylan isminin bir parka verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Türkan Saylan ömründe birçok önemli işlere imza atarak yaptığı eserleri bize emanet etti. Merhum başkanımızın ismini taşıyan bu parkın yapılmasına vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Özlem Çerçioğlu Türkan Saylan Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title