Haberler

Aydın'da Ramazan Pidesine Zam Yok

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan pidesi fiyatlarının değişmediğini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çeyrek pidenin 1 TL, çiftli pidenin fiyatının ise 2 TL olacağını belirtti.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan pidesi fiyatlarının değişmediğini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çeyrek pidenin 1 TL, çiftli pidenin fiyatının ise 2 TL olacağını belirtti.

Yaptığı açıklamada hem vatandaşların mübarek Ramazan ayını kutlayan hem de mutlu bir Ramazan ayı yaşamalarını dileyen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre ekmekte yeni dönemin de başlayacağını belirtti.

"EKMEKTE YENİ DÖNEM"

Bu arda Ankara'da da Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da ekmekteki yeni dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, ekmeğin 17 katkı maddesinden arınmış halde kepek ve tahıl oranı yükseltilip, tuzu azaltılmış halde üretileceği belirtildi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmekteki yeni döneme ilişkin değerlendirmesinde Balcı açıklamasında; "Yönetmeliğe göre bundan sonra fırınlarda katkı maddesi kullanılmayacak. Yönetmeliğin yayımlanmasıyla birlikte normal ekmekte, ekşi maya ekmeğinde, tam buğday unlu ekmekte ve kepek ekmeğinde imalat esnasında fırınlarda kesinlikle katkı maddesi yasaklanmış oluyor. Dolayısıyla halkımız damak tadına hitap eden daha lezzetli ekmekler almış olacak ve bugüne kadar israf ettiği ekmekleri de israf etmemiş tüketmiş olacak. Kepek oranı yüksek undan ekmek yapılması zorunluluğu da geldi. Değirmenciler bu tebliğe göre un yapacak. Fırıncı esnafı kepekli un aldığında ekmekteki kepek oranı en az yüzde 70 olacak. Yönetmelikle birlikte bakkal ve market dışında kesinlikle ekmek satışına müsaade edilmiyor. Bakkal ve marketlerde de kaldırıma ve dışarıya ekmek dolabı koyamayacak. Sabah saatlerinde bakkal önlerine ekmek kasaları bırakılmayacak. Alıcı çıplak elle ekmeğe dokunursa satıcının uyarması ve eldiven vermesi gerekiyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title