Haberler

Aydın'da Ramazan Denetimleri Devam Ediyor

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinden başlattığı unlu mamul üretimi yapan iş yerlerinde hijyen ve ruhsat kontrollerini sürdürüyor.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinden başlattığı unlu mamul üretimi yapan iş yerlerinde hijyen ve ruhsat kontrollerini sürdürüyor.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde, işletme sahibi ve çalışanlarını uyulması gereken kurallar hakkında da bilgilendiriyor. Kurallara uygun olmayan işletmeler hakkında zabıt tutan ekipler gerekli düzenlemelerin yapılması uyarısında bulunuluyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Bozkurt, denetimlerde amaçlarının ceza yazmak değil işletme sahiplerini halk sağlığı noktasında bilinçlendirmek ve uyarmak olduğunu belirterek,"Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın talimatıyla Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerimize daha da sıklaştırdık. Bununla birlikte basınla birlikte yaptığımız denetimler ile vatandaşlarımızın yapılan denetimleri görmeleri ve içlerinin rahat olmasını istedik. Yapılan denetimler doğrultusun da işletmeler bunu görsün ve hijyen ve eksiklerini düzeltsinler. Halk sağlığı hepimiz için önemli bir konudur. Özellikle Ramazan ayı olması dolayısıyla ekmek, tatlı ve unlu mamuller üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. Bizim görevimiz vatandaşa sağlıklı, hijyenik gıda tüketimi sağlamaktır. Bu doğrultuda hareket etmeyen işletmeler içinde cezai işlem ve yaptırımlar uygulanacaktır. Halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya ulaşmalarının sağlanması amacıyla bu sektörde yapılan denetimlerin Ramazan boyunca artarak devam edecektir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title