Haberler

Aydın'da İncir Ağaçlarının Kesilmesi

Buharkent ilçesinde özel bir şirket tarafından satın alınan arazideki incir ağaçlarının sökülmesi tepkiyle karşılandı.

Buharkent ilçesinde özel bir şirket tarafından satın alınan arazideki incir ağaçlarının sökülmesi tepkiyle karşılandı.

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıldere mevkisinde satın alınan arazide, 60 yaşındaki 50'ye yakın incir ağacının iş makineleriyle söküldüğünü belirtti.

Bölgenin birinci sınıf tarım arazisi olduğununu bu nedenle tarım amacı dışında kullanılamayacağına işaret eden Özdamar, incir ağaçlarının kesilmesine üzüldüklerini söyledi.

Kurulacak santralin yasalara aykırı olacağını iddia eden Özdamar, şöyle konuştu:

"Önümüzde Soma'ya bağlı Yırca Mahallesi gibi bir örnek var. Danıştay, Yırca Mahallesindeki termik santral kurulmasını esastan bozarak karar verdi. Bulunduğumuz bölgede bol miktarda zeytinlik olduğundan, jeotermal sistemler gaz, toz ve kimyasal yaydıkları için zeytinlik alanının en az üç kilometre kadar yakınına kurulamaz. Özel şirketin bu alana santral kurması yasalara aykırıdır."

Jeortermal faaliyetleri düzenleyen 5686 Sayılı Jeorermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sular Kanunu'na dikkati çeken Özdamar, "Bu yasanın mevcut hükümlerine herkesin uyması gerekir. Öncelikle jeotermal imtiyaz sahibi şirketlerin uyması gerekir. Fakat görüyoruz ki Kızıldere'den başlamak üzere Ortaklar'dan Söke'ye uzanan bu bölgede maalesef pek çok jeotermal şirket bu yasaları ihmal etmekte, çevre katliamlarına yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.

Buharkent Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Karauğuz ise Kızıldere halkının jeotermal santrallerinden bıktığını belirterek, verimli ovalarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

"Dağlarda bomboş araziler var oraya gitsinler"

Bölgede tarlası bulunan Erhan Yıldız ise jeotermal kuyular nedeniyle başta incir olmak üzere bir çok ürünün zarar gördüğünü ileri sürdü.

Yapılanın katliam olduğunu ileri süren Yıldız, "Bu ağaçlar 50 yılda, 70 yılda bir yetişiyor. Aydın çiftçisi mağdur durumda. Dağlarda bomboş araziler var. Oraya gitsinler. Buralarda kuyu açtıktan sonra kurulan santrallerden çıkan buharlar bu bölgeyi bozuyor. İncirlerde kuruma başlıyor ve leke oluşuyor. İncir bitti mi, bu köylü ne yapacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Buharkent Aydın Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title