Haberler

Aydın'da Denizde Mahsur Kalan Balıkçılar Kurtarıldı

Güncelleme:

Aydın'ın Didim ilçesinde balık tutma turuna çıkan ancak fırtına nedeniyle denizde mahsur kalan 36 kişiyi, Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri kurtardı.

Didim ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenerek denizde mahsur kalan iki balıkçı teknesi Sahil Güvenlik ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Didim'in Akbük mahallesindeki iskeleden balık tutma turuna çıkan ve içerisinde 3'ü çocuk 27 kişinin bulunduğu tekne, Kıyıkışlacık mevkisinde şiddetli fırtına nedeniyle sürüklendi.

Teknede bulunanlar, Sahil Güvenlik ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Didim İtfaiye Grup Amirliği ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bot ile tekneye ulaştı.

Tek tek Sahil Güvenlik botuna alınan ve Kıyıkışlacık mevkisinde karaya çıkarılan vatandaşlar, burada bekleyen ambulanslarda sağlık kontrolünden geçirildi.

Öte yandan aynı Akbük koyu açıklarında karaya oturan balıkçı teknesindeki 9 kişi mahsur kaldı. Yardım çağrıları üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri balıkçıları, tekneden alarak karaya çıkarttı.

Sağlık kontrolünden geçirilen balıkçıların herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı bildirildi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Akbük Didim Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (6)

Ahmet Ayhan:

Bende o Teknedeydim Ve Sahil Güvenlik Değil Bizi Kurtaran Kılıç Balık üretim Gırgırlarındandı Bize İp Atı Kıyıya Kadar Cekti Beli Bi seviyeden Sonra kıyıya yanaşamadı ve Daha sonra halat koptu ve Orda Bizde Capa Atmak Zorunda Kaldık ve Sonunda Capamızda Koptu ve Fırtınada Birazda Sürüklenerek Kıyıya Yaklaştık Ve Sonra Arkadaşlar Atlamaya Başlayınca herkez Sağ Salim Kıyıya Cıktı Allah Kılıç Balıkcılıktan Razı Olsun Ama şahsen Biz Mülteci kacakcı Olsaydık o sahil Güvenlik Dediğiniz kahraman Bizi o tekneden Tektek Alırdı şahsen Bizi 1 km uzaktan izledi Hiç Yaklaşmadı Bile Neyse Allaha Şükürler Olsun Ki Kimsenini Burnu Bile Kanamadan Kurtulduk .

2
1
yanıtYanıtla
Sercan karabaş:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınBende o teknede olanlardan biriyim kesinlikle bizi sahil güvenlik ekibi değil Kılıç''ın teknesi kurtarmış o arkadaşlara çok tşk ederim onlar olmasa şu an biz bunları yazamıyorum olabilirdi onun için o arkadaşlardan allah razı olsun ama şunu söylemek istiyorum kesinlikle sahil güvenlik ekibi kurtarmayı bizi

2
0
yanıtYanıtla
Ahmet Ayhan:

Bende O teknedeydim Bizi Kurtaran Sahil Güvenlik Falan Değildi Öncelikle yalan habere hiç Gerek Yok Bize Botla Bile Yanaşan Olmadı . Bize Tek Yardım Kılç Balık Üretim Cifliğinin Gırgırı yardım Etti Allah Onlardan Bin Kere Razı Olsun . Bizi kayalıklardan Alıp Apolon Sittesin önüne kadar Bıraktı Daha ileri Gitmek İstedi Ama malesef Halat Koptu Ve derinlik tekneye uygun Değildi O yüzden Bizde Capa Atmak zorunda Kladık Daha sonra Bizim Capamızda Koptu Ve Fırtınan İle Dalganın şiddetiyle Kıyıya Sürüklemeye Başladı Ve Sahile Birazdaha Yaklaşınca Atlamaya başladık kimsenini Burnu Bile Kanamadan kıyıya Cıktık . Bu arada Demeden Rahat Etmiyeceğim Sizin o kahraman gözüyle Baktığınız Sahil Güvenlik Hiç Alakası Yoktu Bize Hiç Yaklaşmadı Ve 1 km uzaktan izledi Ama şahsen biz kacakcı yada mülteci olsaydık Bizi tek Tek Tekneden Almasını Bilirdi o yüzden Allah Kılç Balıkcılıktan Razı Olsun . Cok Şükür kendi Cabalarımızla 28 Kişinin Burnu Bile kanamadan Sah Salim Kenara Cıktık .

2
0
yanıtYanıtla
Erdi karabaş:

Bende O Teknedeydim Yalan habere Gerek Yok Bizi Sahil Güvenlik Değil kılıç Balık Üretim Cifliğinin Gırgırları kurtardı Biz kayalıklardayken Bize Gelip ip atı ve Apolo Sahiline Kadar Cekti Daha sonra halat Koptu Ve derinlik Gır gıra müsait Olmadığı İçin Bidaha Halatı Bağlayamadık Ve Capa atmak zorunda Kladık . Daha sonra Capamız Kopunca Fırtına ve Dalganın şiddeti Bizi Karaya Sürükledi Beli Bi Derinlikte tek Tek Atlamaya Başladık önceliğimz Cocuklar Oldu Cocukları Sağ salim karaya cıkardıktan sonra Yetişkinler dahil olmak üzere herkez karaya sah salim cıktı ve kimsenini burnu bile kanamadan . jandarmadan Ambulansatan Ve kılç Balık üretimden allah bin kere Razı Olsun .

1
0
yanıtYanıtla
yıldırım bahri:

olayı bizzat görüpte sizleri çeken bizdik yani calimera kaptanı serhat kaptan yardımcısı erkan ve ben calipso yardım çagrımıza gelseydi bu kadar vahim olaylar olmazdı bu olayda calimera yardımı çoktu geçmiş olsun

0
0
yanıtYanıtla
Y.D:

İkinci balıkçı teknesinde bulunanlardan biride bendim. 9 saat kurtarılmayı bekledik. Sahil güvenliğe haber verdik 3 saat çevremizde bekledi. Sonuçta yaptığı sadece manda gözü denilen çek çek i getirtmekti. Bizi de kurtaran oydu. Yalnız bizi kızdıran taraf balıkçı teknesinin bakıma girmemesi ve aküsünün bitik olması idi. Bizim şansımız yanımızda samsunlu hakkı kaptanın olması idi bizi asıl kurtaran oydu. Tecrübesi ve becerisi orada bulunan 13 kişinin sağ salim karaya çıkması oldu. Temennim balığa çıkacak teknelerin Akbük te kontrollerinin sık sık yapılması. Amac para kazanmak kadar insanların can güvenliğinide sağlamaktır. SAYGILARIMLA

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title