Haberler

Aydın'da Belgesiz Usta Çalışamayacak

Aydın İnşaatçılar Odası tarafından yeni çıkan yasa kapsamında belgesiz ustaların eğitilmesi amacıyla özel bir eğitim kurumu ile sözleşme imzalandı.

Aydın (AA)- Aydın İnşaatçılar Odası tarafından yeni çıkan yasa kapsamında, belgesiz ustaların eğitilmesi amacıyla özel bir eğitim kurumu ile sözleşme imzalandı.

Aydın İnşaatçılar Odası'nda gerçekleştirilen protokol törenine, İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, kurumun temsilcisi Cenan Yıldız, odanın yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının hem daha kaliteli yapıların yapılması hem de kimsenin cezaya maruz kalmaması olduğunu ifade etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik" gereği yapı inşaatlarında çalışanların mesleki belge almasının zorunlu hale getirilerek belgesiz kişilerin çalışmasının yasaklandığını anımsatan Durmaz, şunları söyledi:

"2012 yılından önce meslekte çalıştığını belgeleyenler geçici belge müracaatı yapacak ve almış oldukları bu geçici belgelerle açılacak kurslara müracaatta bulunabileceklerdir. Kursları başarıyla tamamlayanlara verilecek yetki belgesi bu kişilerin inşaatlarda çalışabilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca kurs sonunda alınan belgeler geçici olmayıp süresiz geçerli sayılacaktır. Fakat hala belgelerini almadan inşaatlarda çalışan usta sayısı bir hayli fazladır. Bunun nedeni ise belge kontrolünün yeterli düzeyde yapılmamasıdır. Bir çok müteahhit firma bu nedenle yönetmeliğe aykırı usta çalıştırdıkları için cezalı durumdadır."

Önümüzdeki dönemlerde yapılacak denetimlerdede belgesiz çalıştırılanlara yönelik firmaya ceza kesilmesinin muhtemel olduğuna dikkat çeken Durmaz, muhasebecilerin inşaatta çalışanlara SGK bildirimi yaparken mutlaka belgeleri olup olmadığını da kontrol etmesini istedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title