Haberler

Başkan Vekili Ünal, Uzunırmak'ın İddialarını Cevapladı

Güncelleme:

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzunırmak'ın Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi ile ilgili iddialarının ardından Sümran Ünal açıklama yaptı.

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak'ın Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi ile ilgili iddialarının ardından Aydın Belediye Başkan vekili Sümran Ünal açıklama yaptı. Uzunırmak'ı 'İftira ile seçim kampanyası yürütmekle' suçlayan Sümran Ünal, "05.03.2007 tarihli ve 58 nolu Aydın Belediyesi Meclis kararı ile mücavir alan sınır belirlemesi yapılmıştır. Bu karar da, 14.11.2005 tarihli ve 199 sayılı Belediye Meclis Kararına "Işıklı ve Kadıköy sınırları, içinde rekreasyon alanı yapılmak üzere mücavir alana ilave edilmek istendiği" belirtilerek bu bölge mücavir alanımıza dahil edilmiştir" dedi.

İlgili talebin 13.08.2008 tarihli ve 4179 sayılı kararla Aydın İl Özel İdaresince uygun görüldüğünü belirten Aydın Belediye başkan Vekili Sümran Ünal, "Aydın Valiliği İl Özel İdare Kurulu 03.09.2008 tarihli ve 628 sayılı kararı ile Işıklı ve Kadıköy sınırları içerisinde yer alan ve rekreasyon alanı yapılmak üzere mücavir alanımıza dahil edilmesi, kararda tek, tek parsel numaraları yazılarak uygun bulunmuştur. Bu teklif Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 08 Ocak 2009 tarihli ve 97 sayılı kararla onaylanmıştır.Öte yandan Bakanlık makamının 16.04.2007 tarih ve 366 sayılı oluruyla" 1/100000 ölçekli Aydın, Muğla, Denizli Planlama Bölgesi Çevre Düzeni" onaylanmıştır. 2007 yılı plan notunda "Bu alanlarda bölgenindoğal nitelikleri göze alınarak, kullanım türleri veyapılandırma koşullarını imar planlarında belirlenmek üzere temalı parklar, spor alanları, rekreasyon alanları ve bunun gibi kullanımlar yer alabilir." ifadesine yer verilmiştir. Aynı husus 2011 yılı tarihli plan notunda da yer almıştır. Görüldüğü üzere bölgenin rekreasyon alanı olarak mücavir alan içine alınması ve 1/100000 ölçekli plan kararı, bizim belediyede göreve geldiğimiz 2009 yılından önce alınmıştır. Belediyemiz bu kararlara ve plana uygun olarak çalışmalarını sürdürmüştür" dedi.

Açıklamasında, çukur alanlarla ilgili olarak, "İl ve Çevre Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, "sulak alanlarda hiç bir faaliyete ve yapılaşmaya izin verilmeyeceği "yönetmeliğin geçici 7. Maddesi gereğince" Bu yerlerin yapıları bozulmadan yeni sulak alan vasfı korunarak rekreasyon amaçlı kullanılmasında mevzuata aykırılık bulunmadığı belirtilmiştir" diyen Ünal, "Belediyemizce, söz konusu alanda açıklanan karar, rapor ve mevzuata aykırı hiç bir planlama ve çalışma yapılmamaktadır. Bu alandaki çukurlar doğa koruma mevzuatı gereğince istenilse dahi doldurulamaz, doldurulmasına izin verilemez." İfadelerine yer verdi.

Sümran Ünal, açıklamasının devamında "Bölgeyle ilgili diğer bir konuda, belediyemizin Aydın'a daha iyi hizmet verebilmek için büyük özveri ile yaptığı çalışmalardan birisi olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesidir. 1994 yılında yapılan kanalizasyon projelerinde deşarj bölgesi olarak söz konusu alan civarı belirlenmiştir. Proje kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürlüğü raporu doğrultusunda bu projeye dönük planlama çalışması yapılmasını uygun bulmuştur.

Çalışmalarımızı hiç bir zaman arsa sahiplerini dikkate alarak yapmayız. Tek hedefimiz kamu yararıdır" ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Uzunırmak Ünal Aydın Kadıköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title