Haberler

Aydemir: "Kardeşlik Hukukumuz, Gönül Ufkumuzdur"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Bizim, olmazsa olmazımız kardeşlik hukukumuzun korunması, bu değerin bozulmadan gelecek nesillere de taşınmasıdır.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bizim, olmazsa olmazımız kardeşlik hukukumuzun korunması, bu değerin bozulmadan gelecek nesillere de taşınmasıdır." dedi.

Horasan ilçesinde muhtarlarla istişare eden Milletvekili Aydemir, ilçede ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Belediye tarafından açılan iftar çadırında Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, AK Parti Horasan İlçe Başkanı Erdal Akdağ, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, STK temsilcileri ve Horasanlılarla Ramazana özel manevi coşku ve neşveyi paylaşan Milletvekili Aydemir, iftar sonrasında Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

AYDEMİR'DEN HORASAN TARİFİ

İlçenin, Ahmet Yesevi Ocağından manevi nafakalarını almış Horasan Erenleri'nce kurulduğunu, Ahilik ruhunu kaydeden değerlerin menbaı bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, "İşte bu yüzden Horasan özeldir. Bizi anlatır, bizi hatırlatır. Öyle ise, bu ilçemizde bizim kıymetlerimiz ön planda olmalıdır. Kültürel değerlerimizden bahsediyorum. Manevi olgulardan. Birlik, bütünlük gibi pahalardan Kardeşlik mefhumundan." dedi.

RAMAZAN İKLİMİ VE MANEVİ HASSASİYETLER

Konuşmasında, Ramazan iklimiyle birlikte gelen manevi hassasiyetlere değinen Milletvekili Aydemir, "İşte bir büyük manevi atmosferden daha geçiyoruz. Ramazan ikilimi. Kendimize çekidüzen vereceğimiz zamanlar. Hatalarımızı gözden geçirip, ruhumuza cila çekeceğimiz vakitler. Bunun en kestirme yolu, öteki safına koyduklarımızı yeniden kardeş sahasına almamız. Özellikle AK Aile mensupları için bu hal kaçınılmazdır. Bizim, olmazsa olmazımız kardeşlik hukukumuzun korunması. Yetmez, bu değerin bozulmadan gelecek nesillere de taşınmasıdır. Bu manada Horasanımızın örnek olacağına inancımı yineliyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA

Vatandaşlarla gerçekleştirilen etkinlikte ülkedeki siyasi gelişmelere değinerek, Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa beklentilerini paylaşan Milletvekili Aydemir, "Birkaç siyasi gelişmeyi Horasanlı Kardeşlerimle paylaşmayı gerekli buluyorum. Bunlardan birisi Başkanlık sisteminin ne denli önem arzettiğinin altının çizilmesi. Bir başkası, Anayasa'da yapılacak diğer değişiklikler. ve dokunulmazlıklara dönük yapılan Anayasa değişikliği. Bunlar, bu ülkede yaşayan her ferdi ilgilendiren hayati mevzular." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE AK DÖNEM VE İSTİKRAR OLGUSU

Türkiye'nin Ak Parti iktidarları döneminde maddi ve manevi planda çağ atladığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, bu başarının, mazlumların sesi ve hamisi olan, bir Dünya lideri AK Dava önderinden kaynaklandığını belirtti. Aydemir, 'Kısaca altını çizelim ki, AK Parti'nin 14 yıllık iktidar serencamında yetkin, yeterli kadroların işbaşında olmasının ehemmiyeti çok büyüktür. Özellikle liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu ve liderlik hususiyetleri çok çok önemli. Bunların yanında, AK Parti'nin eşi menendi bulunmaz hizmetlere imza atmasının arka planında bir başka husus daha var ki, onu hiç yabana atmamalıyız. En sihirli hususlardan birisidir. İstikrar! Tek başına iktidar gibi istikrarı ifade eden bir hususiyet. Olmazsa olmazların başında geliyor. Bakınız siyasi tarihimize, ne zaman mesafe almışsak o dönemlerde tek başına iktidarlar işbaşındadır. Kazanımlar hep o vakitlerindir. Ardından gelen koalisyon dönemleri ise, bu aradaki kazanımların berhava olduğu iktidar zamanları oldular. Öyle ise, ülkemizin sürekli mesafe almasının en vazgeçilmez şartlarından birisi yönetimde istikrar ilkesidir. Bunu sağlayacak yönetim şekli ise, Başkanlıktır. AK Hareketin izini sürdüğü takipçisi olduğu Başkanlık sistemini sadece bu zaviyeden ele alsanız dahi ne kadar mühim olduğu orta yere çıkacaktır. " dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR

AK Parti'nin taşıdığı milli irade iklimiyle birlikte vesayetçi sistemin ortadan kaldırıldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti:

"Yine anayasada öyle maddeler var ki, adeta gizli vesayet kurumları oluşturulmuş. İktidarların hükmetme halini ellerinden alan kurumlar. Dolayısıyla, Anayasamızın bu anlamda yeniden elden geçirilmesi çok önemlidir, vazgeçilmez bir hedeftir. ve tabii, dokunulmazlıklar. Milletvekillerinin suç işleme özgürlüğü olabilir mi? Arkadaşlar tafsilata girmeyeceğim, onlarca insanımızı katleden bir caninin leş törenine katılan milletvekillerine şahit oluyoruz. Maşeri vicdanda derin yaralar açan bu hale artık geçit yok!" kaydını düştü. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir AK Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title