Haberler

Ayb'den Kobilere Destek

Avrupa Yatırım Bankası (Ayb) Türkiye Temsilcisi Alain Terraillon, İlk Defa Bu Yıl Avrupa Komisyonu Hibeleriyle Ayb Fonunun Birleşerek Bankalara Destek Sağlanacağını Bildirdi.

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Türkiye Temsilcisi Alain Terraillon, ilk defa bu yıl Avrupa Komisyonu hibeleriyle AYB fonunun birleşerek bankalara destek sağlanacağını bildirdi.

Terraillon, AYB Kıdemli İletişim Sorumlusu Helen Kavvadia ile birlikte bazı gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, AYB'nin Türkiye için KOBİ'ler, enerji ve altyapı olmak üzere üç alanda önceliği bulunduğunu, KOBİ'lerin kriz nedeniyle ilk sıradaki önceliği oluşturduğunu söyledi.

KOBİ'lere uzun vadeli fon verebilmeleri için bankalara yardımcı olduklarının altını çizen Terraillon, kriz sırasında AYB gibi başka finansal kurumlarla işbirliği yapma fırsatı bulduklarını, Türkiye'de finansal destek verdikleri altyapı projeleri arasında Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinin bulunduğunu hatırlattı.

Alain Terraillon, Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin şunları kaydetti:

''Bu yıl ilk defa Avrupa Komisyonu hibesiyle bizim fonumuz birleşerek bankalara destek sağlanacak. Avrupa Komisyonu bu programda yer aldığı için bölgesel gelişim öncelik olacak. Ancak bu yıl bankalara vereceğimiz fon, 2009'dan daha az olacak. KOBİ'lere bankalar aracılığıyla 1 milyar avronun altında destek sağlayacağız. Az olmasının nedeni, 2009'da verdiğimiz fonların geri dönüşlerine, nerelere verildiğine ve sonuçlarına bakmamız... Sadece Türkiye'de değil, bütün ülkelerde aynı stratejiyi izliyoruz. AB'ye üyelik prosesine giren ülkelere yönelik fon havuzu olan Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) söz konusu... Bu havuzdan çıkacak fonların kullanımı, Avrupa Komisyonu ve Türk hükümetinin vereceği kararlar doğrultusunda belirlenecek. Komisyon hibe, biz ise fon veriyoruz. Bundan dolayı Avrupa Komisyonu'nun bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek çalışmada sağlayacağı miktar, AYB'nin vereceği miktardan daha az olacak.''

Türkiye'de ikinci önceliğin enerji sektörü, özellikle yenilenebilir enerji projeleri olduğunun altını çizen Terraillon, yabancı yatırımcıların bu sektörde yatırım yapmayı istediklerini, Türk ve Avrupalı şirketler arasındaki işbirliğine AYB olarak destek vereceklerini söyledi.

AYB Kıdemli İletişim Sorumlusu Helen Kavvadia da 1965 yılından beri faaliyet gösterdikleri Türkiye'de 2000-2004 arasında 400 milyon avroluk destek sağladıklarını, 2004-2008 arasında bu rakamın 2,1 milyar avroya ulaştığını anlattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title