Haberler

Ayas"In Devam Filmi Gelecek Yıl Beyaz Perdede

Filmin fikir sahibi ve senaristi Bilgiç: "Ayas, çok önem verdiğimiz bir marka. Gişe başarısı üzerine Ayas'ın ikinci filminin senaryosunu hazırlamaya ve yapımına başladık" "İkinci filmden beklentimiz; ilk filmin üzerinde bir gişe yakalayarak daha fazla izleyiciyle buluşmak.

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Yerli çizgi sinema "Ayas"ın yakaladığı gişe başarısının ardından başlatılan devam filmi çalışmaları sürüyor. Filmin, gelecek yıl sinemalarda gösterilmesi planlanıyor.

Ayas'ın fikir sahibi ve senaristi Ayşe Şule Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pepee"yi çizgi film dünyasına kazandıran Düşyeri ile Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) iş birliğiyle Eskişehir'de 70 kişilik ekip tarafından 3 yılda tamamlanan ve geçen yıl kasım ayında vizyona giren Ayas'ı 193 bin kişinin izlediğini söyledi.

Filmin, milyon dolarlık bütçelere sahip pek çok çizgi sinemayı geride bıraktığını vurgulayan Bilgiç, "Ayas, çok önem verdiğimiz bir marka. Gişe başarısı üzerine Ayas'ın ikinci filminin senaryosunu hazırlamaya ve yapımına başladık. İkinci filmden beklentimiz; ilk filmin üzerinde bir gişe yakalayarak daha fazla izleyiciyle buluşmak. 2015 yılında vizyona girmesini planlıyoruz" dedi.

Bilgiç, Ayas'ın ilk filmini önce dizi olarak hazırladıklarını ancak yayınlayacak televizyon kanalı bulamadıkları için sinema haline getirdiklerini anlattı.

Bu kez devam filmini başından itibaren bir sinema filmi olarak tasarladıkları bilgisini veren Bilgiç, şöyle devam etti:

"Ayas, yeni filminde tek bir macerayla seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İlk filmde yer alan, Ayas'ın adının başında da yer alan RGG ile ilgili sırrı, ikinci filmde ön plana çıkacak. İlk filmde RGG'nin ne olduğunu, RGG'si olmayana söylemek yasaktı ancak RGG'nin bir günlük olduğunu öğrendi izleyicilerimiz. İkinci filmde de RGG'nin ne olduğu değil, harflerin ne anlama geldiği merak konusu olacak."

Pepee, Ayas ve Leliko'dan sonra yeni bir karakter daha

Düşyeri ekibi olarak yaptıkları diğer çizgi karakterler "Pepee" ve "Leliko"nun çocuklar tarafından çok sevildiğini dile getiren Bilgiç, televizyon yayınlarında izlenme oranlarında büyük başarı elde ettiklerine dikkati çekti.

"Leliko Sahnede" adlı müzikli oyun ile çizgi karakteri tiyatro sahnesine de taşıdıklarını ifade eden Bilgiç, bu başarılardan büyük mutluluk duyduklarına değindi.

Bilgiç, bu yılın ortalarına doğru Düşyeri ekibinin, Pepee, Ayas, Leliko 3'lüsünden sonra çocukları 4'üncü bir karakterle buluşturmaya hazırlandığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Yeni karakterimizin Pepee, Ayas ve Leliko'dan en büyük farkı, insan olmayışı. Bu yeni projede yine Türkiye'ye özgü bir hayvan karakteri başrol ile seyircimizin karşısında olacak. İsmini şu an açıklayamayacağım bu yeni proje de diğer 3 projemiz gibi uzman psikolog, eğitim danışmanları ve pedagoglar eşliğinde hazırladığımız, yüzde 100 yerli üretim bir çizgi dizi olacak. 2014 yılını bu 4 proje ile kapatacağız." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Beşiktaş Kültür Merkezi Ayşe Şule Bilgiç Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title