Haberler

'Ayaklarınızı Değil Kafanızı Çalıştırın'

Güncelleme:

Şenol Güneş, Topu Ayağında Çok Tutan Oyuncularını Uyardı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hazırlık maçlarında aldıkları sonuçların çok önemsenmemesi gerektiğini belirterek, "Hazırlık maçları sadece antrenman anlamına geliyor. Kendi oyun anlayışımızı takıma yerleştirmek için yapılan antrenmanlar" diye konuştu. Güneş, topu ayağında çok tutan oyuncularını, "Ayaklarınızı değil, kafanızı çalıştırın. O zaman hem siz kazanırsınız, hem de takım" diyerek uyardı.

Yurt dışı kampında oynadığı üç hazırlık maçının ikisini kazanan, birinden ise mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor'da 5-0 kazanılan Fortuna Köln maçı sonrası moraller düzeldi. Hazırlık maçlarının çok fazla önemsenmemesi gerektiğini vurgulayan teknik direktör Şenol Güneş de takım hakkında olumlu veya olumsuz yönde bir kanaat vermek için erken olduğunu belirterek, "Tüm maçlarda ciddi oynadık. Son maçımızda rakip küçük ve zayıfta olsa ciddi olarak oyun anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalıştık. Bu sevindirici bir durum. Özellikle maçın ikinci yarısında daha iyi oynadık. Geçen maçta da değişik oyuncular gol atmıştı, bu maçta da farklı oyuncular gol attı. Sahanın tamamını kullanmaya çalışmamız ve topa sahip olma düşüncemiz iyi yönlerimiz. Ama hazırlık döneminde oluşumuz nedeniyle henüz istediğimiz seviyede değiliz. O yüzden bu maçlarda yenmek yenilmek üzerine kanaat belirtmek doğru değil" diye konuştu.

"MAÇLAR DEĞİL, ÇALIŞMA ANLAYIŞI BENİM İÇİN ÖNEMLİ"

Güneş, futbolcularının genel olarak çalışma performansından memnun olduğunu da belirterek, "Hazırlık maçlarını kazanalım diye antrenmanlara hiç ara vermiyoruz. Sadece çalışıyoruz. Ama en küçük sakatlık riskinde de oyuncularımızı dışarı alıyoruz. Ben şu aşamada neticelere değil, çalışmalara bakıyorum. Çalışmanın anlayışı ve dozu benim için çok önemli" dedi.

"TEOFİLO'DAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"

Tecrübeli teknik adam kampa geç katılan Teofilo'nun vize sorunun kendisinden kaynaklandığını da ifade ederek, "Teofilo, Davraz kampında iyi çalışmıştı ve orada oynadığımız Gaziantepspor maçında iyi işler yapmıştı. Geç katılması olumsuz bir durum ama Kolombiya vatandaşlarının zaten vize sorunları vardı. Kendisi de Türkiye'ye geç geldiği için vizesinde sorun yaşandı. Bu kendisinden kaynaklanan bir sorun oldu. Şimdi bizimle birlikte çalışmalara başlayacak ve antrenman eksiklerini gidereceğiz. Gönlümüz onu geçtiğimiz maçlarda da oynatmak isterdi fakat olmadı. Şimdi eksiklerini kapatıp kalan maçlarda kendisinden faydalanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNEŞ'TEN SERT UYARI

Bu arada Güneş, antrenmanlarda da topu ayağında fazla tutan oyuncuları sert bir dille uyardı ve "Ayaklarınızı değil, kafanızı çalıştırın. O zaman hem siz kazanırsınız, hem de takım kazanır. Önemli olan bireysel olarak bir şeyler yapmak değil, takım için takım adına bir şeyler yapabilmek" dedi.

MUSTAFA YUMLU: "ŞENOL GÜNEŞ BENİM İÇİN BİR ŞANS"

Bordo - mavili takımın hem Davraz, hem de Hollanda kampındaki performansıyla göze batan Mustafa Yumlu da, kendi adına çok iyi çalıştığını belirterek, "Hocam bana güveniyor ve şans veriyor. Elimden gelen gayreti gösteriyorum. Bu takımda kalmak için bütün mücadelemi sahaya yansıtıyorum. Önümde tecrübeli ağabeylerim var. Onlardan ders alıyorum ve eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Ben beklerim, sorun değil. Yeter ki bana bir şans gelsin ve bu formayı giymek nasip olsun. O zaman formayı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Şenol Güneş, hem benim, hem de Trabzonspor için çok büyük bir şans" diye konuştu.

CEYHUN: "KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ"

Ceyhun Gülselam ise hazırlık maçları dahi olsa her maça kazanmak için çıktıklarını vurgulayarak, "Kendimizi geliştirerek takım halinde iyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Onu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Umarım Bursaspor ile oynayacağımız Süper Kupa maçını kazanarak lige güzel bir başlangıç yaparız. Takımda iyi bir arkadaş ortamı var ve daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yunus Emre SEL-VENLO-Hollanda- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title