Haberler

Avusturya Yahudi Cemaati'nin İsrail Ziyaretine Tepki

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Sanaç: "Yüzlerce sivilin öldüğü ve evlerini kaybettiği olaylar sırasında İsrail’e ziyarette bulunmak ve askerleri tebrik etmek, barışa hizmet eden bir davranış değildir"

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç, İsrail'e giderek askerleri tebrik eden ve hediyeler veren Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutch'un barışa hizmet etmediğini söyledi.

Sanaç, AA'ya yaptığı açıklamada "Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Deutsch ve beraberindeki heyetin İsrail ziyaretleri sırasında askerleri tebrik etmesini büyük üzüntü ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

Avusturya'da diğer dinlere mensup insanlar ile huzur içinde yaşamak için barışçıl davranışlarda bulunduklarını ve aynı tutumu Avusturya Yahudi Cemaati'nden de beklediklerini vurgulayan Sanaç, "Yüzlerce sivilin öldüğü ve evlerini kaybettiği olaylar sırasında İsrail'e ziyarette bulunmak ve İsrail askerlerini tebrik etmek, barışa hizmet eden bir davranış değildir" diye konuştu.

Savaş ortamında İsrail'e gerçekleştirilen ziyaretin Avusturya'daki barışçıl ilişkilere zarar vereceğini belirten Sanaç, sözlerine şöyle devam etti:

"Amacımızın barış ve güzel bir gelecek olması gerekir. Bu nedenle barış çabalarının tek taraflı değil, her iki tarafın çalışmaları ile olması gerekir. İslam'ın bize öğrettiği gibi her zaman barıştan yana olacağız. Savaş, daha fazla ölüm ve sefalet demektir."

Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Deutsch ve beraberindeki heyet, geçen hafta "Dayanışma Gezisi" adı altında İsrail'e giderek askerleri tebrik etmiş ve hediyeler vermişti. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Sanaç Avusturya İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title