Haberler

Avustralya Büyükelçisi Larsen, Diyarbakır'da

Güncelleme:

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, "Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır." dedi.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, "Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Larsen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen görüşmede Larsen, ilk kez Diyarbakır'a geldiğini belirterek, fırsat bulması halinde kenti daha çok gezmek istediğini söyledi.

"Burada olmaktan dolayı onur duyuyorum"

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel açıdan muhteşem bir değer olduğunu ifade eden Larsen, "Burada olmaktan dolayı onur duyuyorum" diye konuştu.

Kışanak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır'a ilişkin övgü dolu sözlerinden dolayı Larsen'e teşekkür etti.

Diyarbakır Surlarını ve Hevsel Bahçelerinin Dünya Kültürel Mirası Listesine alınmasıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını kaydeden Kışanak, bu çalışmaya Avustralya'nın da destek vermesini beklediklerini belirtti.

"Tarihi zenginliği tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz"

"Biz bu tarihi zenginliği tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz" diyen Kışanak, nihai kararın UNESCO tarafından gelecek yıl verileceğini aktardı.

Kışanak, daha sonra konu ile ilgili hazırladıkları dosyayı Larsen'e verdi.

"Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır" ifadesini kullanan Larsen, dosyayı inceleyeceğini, hem Bakanlığı hem de Paris Büyükelçisini bu konuda bilgilendireceğini söyledi.

Kışanak, ziyaretin sonunda Büyükelçi Larsen'e bir tablo ile kente ilişkin gezi rehberi, Larsen de Kışanak'a Avustralya'yı tanıtan bir kitap ve ülkenin sembolü olan kanguru figürü hediye etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Avustralya Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title