Haberler

Avrupa, Tütünle Mücadelede Türkiye'nin Başarısını Konuşuyor

Hollanda'nın başkenti amsterdam'da düzenlenen 2011 avrupa tütün kontrolü konferansı'na (ectoh) türkiye damgasını vurdu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen 2011 Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı'na (ECTOH) Türkiye damgasını vurdu. Avrupa Kanser Cemiyetleri tarafından organize edilen konferansta ECTOH'un açıkladığı raporda Türkiye, sigara ve tütünle mücadelede en başarılı ilk beş ülke arasında yer aldı.

Başkent Amsterdam'da düzenlen 2011 Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı'nda (2011 The Europen Conference on Tobacco or Health) bu yıl Türkiye'nin başarısı konuşuldu. ECTOH'un 31 ülke arasında yaptığı araştırmada Türkiye'nin, sigara ve tütünle mücadelede ilk beş ülke arasına girerek başarısı ayakta alkışlandı. Konferansta Türkiye, tütüne karşı verilen mücadelede Avrupa'ya 'örnek ülke' olarak sunuldu.

28 Mart günü başlayıp bugün sona eren konferansa Türkiye'den Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, Avrupa Kanser Cemiyetleri Başkanı ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Tezer Kutluk ile Halk Sağlığı Uzmanı Tuğba Turgut katıldı. 65 ülkeden 600'ü aşkın kişinin katıldığı kongrede tütünle nasıl mücadele edilmeli konuları masaya yatırıldı.

Tütün ve sigaraya karşı verilen mücadelede Türkiye, 100 üzerinden yapılan puanlandırmada 61 puan alarak İngiltere, İrlanda ve Norveç'in ardından 4'üncü oldu. Türkiye'nin başarısını gurur verici olarak değerlendiren Avrupa Kanser Cemiyetleri Tütün Kontrol Danışmanı Belçikalı Luk Joossens, SSUK Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı ve Avrupa Kanser Cemiyetleri Başkanı Tezer Kutluk, Türkiye'nin ilk kez olarak katıldığı bu konferansta, sigarayla mücadelece en başarılı ilk 5 ülke arasına girmesi büyük bir başarıdır. Siyasi kararlılık ve sivil örgütlerin birlikte yaptıkları çalışmalar, bu başarının ortaya çıkmasına neden olmuştur dediler.

2014 KONGRESİ İSTANBUL'DA

28 Mart günü başlayıp bugün sona eren kongre başkent Amsterdam da ki Krasnapolsky otelinde gerçekleşti. Kongre de 2014 Avrupa Tütün Konferansı'nın İstanbul'da yapılaması da karara bağlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title