Haberler

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Tanıtım Töreni Yapıldı

Olimpiyat Bayrağı Trabzon'da Dalgalanıyor

OLİMPİYAT BAYRAĞI TRABZON'DA DALGALANIYOR

Trabzon'da 23 -30 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın 'Son 365 Gün' isimli tanıtım etkinliği Trabzon'da gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ve EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, "Olimpiyat bayrağı ilk kez Türkiye'de Trabzon'da dalgalanıyor" sloganıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Oyunlara tam bir yıl kaldı. Ülkemizde ilk kez olimpik oyun yapılıyor. Türkiye tarihinde ilk kez böyle bir organizasyon olacak. Gençlik olimpiyatları olarak adlandırabiliyoruz. 14 -17 yaş arasındaki sporcuların katıldığı oyunlar ilk kez 1991'de Brüksel'de yapıldı. Trabzon'da düzenlenecek olan 11'incisine 49 Avrupa ülkesi, 9 branşta 4 bin dolayında sporcu ve idareciyle katılacak. TRT canlı verecek. Eurosport'la da görüşmemiz sürüyor" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya basketbol şampiyonasını yapacağız. Çeşitli büyük organizasyonlar düzenleyeceğiz. Özellikle İstanbul'da 50'ye yakın uluslararası organizasyon yapılacak. Erzurum'da üniversite kış oyunları var. Türkiye'ye artık 'sen şunu yapabilir misin?' diye sorulmuyor. 'Türkiye en iyisini yapar' diye herkes kabulleniyor. Trabzon aslında oyunları gerçekleştirecek tesislere sahipti ancak biz bunları taçlandırarak yeni tesisler yapıyoruz. Olimpiyat köyümüzde 2 bin 800 yatak kapasiteli yeni yurtlarımızı yapıyoruz. Toplam 4 bine yakın yatak kapasitemiz ortaya çıkacak. İhalelerde sorunlar oluyor ama Kamu İhale Kurulu var. Onlar 'dediğim dedik' yapıya sahip. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Parasal sorunumuz yok. 7 bin 500 kişilik çok amaçlı spor salonu inşaatı Ocak 2011'de bitiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olimpiyat bayrağı ilk kez 1 Ağustos 2009'dan beri Trabzon meydanında dalgalanıyor. Olimpik yüzme havuzu yılbaşına kadar tamamlanacak. 7 bin 200 seyirci kapasiteli Söğütlü atletizm sahasının tribün inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Kapalı ve açık kortları bulunan tenis merkezi yapılacak. 3 bin seyirci kapasiteli jimnastik salonu yapılacak. Trabzonlu ele geçirdiği bu fırsatı bütün kesimleriyle iyi değerlendirmeli."

Daha sonra soruları yanıtlayan Özak, spora yapılan yatırıma karşılık lisanslı sporcu sayısının artmamasıyla ilgili bir soruya, "Milli Eğitim'de şöyle çıkmaz var; 'ya eğitim ya spor'. Bunu aşmamız lazım. 2.5 milyon lisanslı sporcu sayımız var. Ama İran'da bu sayı 12.5 milyon. Türkiye'de ilköğrenimden üniversiteye kadar 20 milyon genç okuyor. Bu gençlere spor yaptıramazsak lisanslı sporcu sayısını artıramayız. Spor yapan toplumlar daha verimli oluyor. Bütün amacım her geçen yıl sporcu sayısını artırabilmek, daha çok tesis yapıp bunları kullandırabilmek" dedi.

Toplantının ardından 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları maskot ve logo tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Genel Koordinatör Nihat Doker, "Bugüne kadar bir çok büyük organizasyon gerçekleştiren Türkiye'de bu faaliyetler Ankara'nın doğusuna hiç gitmemişti. Bu büyük organizasyonu Danimarka, İtalya, Hollanda ve Letonya gibi güçlü ülkelerin arasından sıyrılarak kazandık. 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin olimpiyat bayrağı Atatürk meydanında dalgalanmaktadır. Trabzonlular ve Karadenizliler gururlanmakta haklıdırlar. Logo kurumsal kimliği en soyut ve basit şekilde anlatan grafik unsurudur. Açılan yarışmaya 674 logo katıldı. Cenk Alparslan'ın logosu ve Sernur Işık'ın maskotu birinci oldu" dedi.

Etkinlikte daha sonra Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın maskotu olarak seçilen yöresel kıyafet giymiş hamsi salona girdi ve tüm protokol üyeleriyle tek tek tokalaştı. Sahnede Devlet Bakanı Faruk Özak'la poz veren maskotun bu sırada yere yatarak Özak'ın bacağına sarılması ilginç görüntüler oluşturdu. Kolbastı ekibiyle gösteri sunan maskot, törenin sonunda düzenleme kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title