Haberler

Avrupa Bilim Müzesi Yolcusu Kalmasın

Kocasinan Belediyesi tarafından başarılı öğrenciler için düzenlenen Avrupa Bilim Müzesi gezisi yarın başlıyor.

Kocasinan Belediyesi tarafından başarılı öğrenciler için düzenlenen Avrupa Bilim Müzesi gezisi yarın başlıyor.

12 Ağustos 2014 Salı günü yola çıkılacak olan öğrenciler ilk olarak Münih'e Deutsch Museum' gidecek ardından Stuttgart'aki müzeleri gezecek. Ekip Fransa'nın ardından İtalya'nın Milano kentinde da Vinci Bilim Müzesi'ni de gezdikten sonra 17 Ağustos'ta Kayseri'ye dönecek.

Konu hakkında açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Kocasinan Belediyesi yapılmamış olanı, farklılık arz eden işleri yapmayı prensip edinmiştir. Bu kapsamda yurt dışı bilim müzeleri gezisini önemsiyorum. Seçimler öncesinde birçok vaatte bulunmuştuk. Bunlar içerisinde en önemli olanı ise gençlerimiz için yapacağımız çalışmalardı. Elbette marifet iltifata tabidir. Bu gençlerimiz yıllarca çalışıp sınavları kazandı ve derece elde ederek iltifatı da hak etti. Bunun için biz de başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Bizim eğitim yatırımlarımız içinde ilkokul 1., 2., 3., 4., sınıf öğrencilerinin kırtasiye giderleri ve Kocasinan Meslek Akademisi gibi çalışmaları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz" dedi.

Başkan Çelik, "Bizler bu gençlerimizi üniversite hayatına başlamadan yurt dışı gezilerine götürür ve bilimi kaynağında gösterirsek öğrenim hayatlarında vizyon sahibi olmalarına katkı sağlamış olacağız. Gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri 5 günü kapsayan dolu dolu bir planlama yaptık. Başarılı öğrencilerimize müzelerde bilgi yüklerken bir taraftan da botanik ve hayvanat bahçesi gibi farklı mekanlarda dinlenmelerini sağlayacağız. Velilerimizi hiçbir masrafa sokmayacağız. Öğrencilerimizin bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Öğrencilerimiz çalışarak kazanıp bu ödülü hak etti. Eminim ki bu gençlerimiz döndükten sonra hayata çok daha farklı bakacak, kendilerine güvenen vizyon sahibi birey olacak. Bilim müzelerinin kendilerine çok şey kattığını yaşayarak görecek. Umuyorum bu uygulama gelecek yıllarda öğrencilerimiz arasında bir yarışa dönüşerek başarı oranının yükselmesine katkı sağlayacak" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mustafa Çelik Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title