Haberler

Avrasya'nın En Büyük Kariyer Zirvesi İTÜ'de

Güncelleme:

Arçelik AŞ'nin ana sponsorluğunu üstlendiği İKZ'14, öğrencileri sektörlerin güçlü markaları ile buluşturacak.

Arçelik A.Ş.'nin ana sponsorluğunu üstlendiği İKZ'14, öğrencileri sektörlerin güçlü markaları ile buluşturacak. Klasik kariyer günleri anlayışı terkedilerek, program "vaka analizi, atölye çalışması ve mülakatlar" üzerine odaklanacak.

Öğrenciler dinleyici, profesyoneller seminer veren kişi olmaktan çıkacak; öğrenciler önemli staj ve iş fırsatları yakalayacak, firmalar bilgi paylaşacak ve yetenekleri keşfedecek.Otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar birçok sektörün dev isimleri İKZ'14'te bir araya gelecek.

İTÜ, 24-26 Şubat'ta Avrasya'nın en büyük kariyer zirvesini gerçekleştirecek. İKZ kısa adıyla markalaşacak organizasyonun 2014 yılındaki mottosu "Yeteneğe Dokun" olarak belirlendi. Zirve boyunca 3 günde 15 bin öğrenciye ulaşacak İKZ'14'ün ana sponsorluğunu ArçelikA.Ş. üstlendi.İTÜ Kariyer Merkezinin gerçekleştirdiği ve 22 öğrenci kulübünün aktif rol aldığı İKZ'14, Ayazağa, Gümüşsuyu ve Maçka yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.

Firma seçiminde 'nitelikli katkı' şartı

İKZ'14, Arçelik A.Ş. ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Firmaların organizasyona kabulünde, içeriğe nitelikli katkı yapmasına ve öğrencileri yeni bakış açılarıyla, yeni fırsatlarla buluşturmalarına özellikle dikkat edildi. Vestel'in yerleşke sponsoru olacağı organizasyona, farklı sektörlerden dev markalar katılacak. Otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar birçok sektörün dev isimleri İKZ'14'te bir araya gelecek. Firma kabullerinin kısa bir süre daha devam edeceği İKZ'14'te yer alacak kuruluşlar şöyle:

"ARÇELİK, ASELSAN, AYDINLI GRUP, BAYMAK, BELKİN TÜRKİYE, BİLİN YAZILIM, BOSCH, BUCHER, BUGA OTİS, COMPONENTA, ÇALIK ENERJİ, ÇİMSA, ÇİMTAŞ ÇELİK, ÇOLAKOĞLU METALURJİ, DAIKIN, EMAAR, ERDEMİR, EREN HOLDİNG,ETTS ELEKTRONİK, FLOKSER TEKSTİL, GRUNDFOS, INDITEX / ZARA, ING BANK, KARSAN, LC WAIKIKI, MERCEDES BENZ, PARSAN, PERA KARİYER / FASTERCV, PROVUS DANIŞMANLIK, ROCKWELL AUTOMOTIVE, SİF İŞ MAKİNALARI, SOFTTECH, SÖNMEZ TRANSFORMATÖR, ŞİŞECAM, TOTAL OİL, TOYOTA, ULUSOY ELEKTRİK,İNFOBİP, OXFORDPRESS, VESTEL"

Klasik anlayış terkediliyor

İKZ'14'te, kariyer günlerinin alışkanlıklarından olan seminer, konferans, panel ağırlıklı programdan vazgeçilecek. Bunun yerine, "Yeteneğe Dokun"mayı ve İK departmanları ile öğrenciler arasındaki tüm engellerin kaldırılmasını sağlayacak bir program çerçevesinde, katılımcı firmaların "atölye çalışması", "örnek olay" ve "mülakat" yapması sağlanacak. Öte yandan Türkiye'deki tüm üniversitelerin kariyer merkezlerinin davetli olduğu organizasyon, öğrencilere destek veren tarafta yer alan kariyer planlama uzmanları için de ayrıcalıklı bir bilgi paylaşım ortamı olacak. Network Hours, Konser, FashionAwards, Münazara Yarışması, Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı ve Öğrenci Proje Pazarı gibi birçok etkinlikle zenginleşecek İKZ'14'ün 15 bini aşkın öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Öğrenci Proje Pazarı

İKZ'14 ile bu yıl bir ilke de imza atılacak. İTÜ öğrencilerinin çalıştığı ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden mühendislik projeleri firmalarla doğrudan buluşabilecek. "Yeteneğe Dokun" mottosununparçası olan bu parça ile İKZ'14'ün gerçekleştirileceği odak nokta olan Ayazağa Kampüsü - Merkezi Derslik binasında, 19 projenin prototipleri sergilenecek ve içeriklerine ilişkin bizzat çalışmayı yapan öğrenciler tarafından bilgi verilecek. Bu sayede firmalar, genç mühendislerin parlak fikirlerini yakından görecek, öğrenciler ise projelerini tanıtma ve sponsorluk görüşmeleri yapma fırsatına sahip olacak.

Fırsat eşitliğine destek

İKZ'14, sadece İTÜ öğrencilerini değil Türkiye'nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrencilerini ve farklı ülkelerden öğrencileri ve uzman isimleri de bir araya getirecek. Özellikle Türkiye'den katılacak 70'i aşkın üniversite ile fırsat eşitliğine katkı sağlanacak. İstanbul gibi bir metropolün sağladığı olanaklardan faydalanamayan öğrencilere, sektörlerle ve firmalarla buluşacakları önemli bir fırsat sunulacak.

İTÜ, kariyer planlamanın da öncüsü olacak

İKZ'14, İTÜ'nün yeni vizyonu ile son dönemde attığı büyük adımlar arasında yer alıyor. Öğrencilerin kariyer çizgisine daha etkin ve daha güçlü yön verebilmek adına, İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi adı da dahil olmak üzere bütünüyle yenilenerek, verdiği hizmetin vizyonunu ve kapsamını değiştirdi. İlk adım olarak büyük yankı uyandıracak uluslararası bir Kariyer Zirvesi planlandı. Kariyer Merkezi adıyla yeniden yapılanan birim, İTÜ'nün sadece iyi mühendis yetiştiren kaliteli bir teknik üniversite olmakla sınırlandırılamayacağından ve birçok alanda Türkiye'ye öncülük edecek potansiyele sahip olmasından güç aldı. Artık kariyer planlama üzerine, birçok paydaşı buluşturacak, öğrencilerinin en üst düzeyde verim almasını sağlayacak, onlara açılan kapılara yenilerini ekleyecek, geniş kapsamlı ve sürdürülebilir çalışmalar yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayazağa Türkiye Avrasya Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title