Haberler

Avcı Yine Cemaate Yüklendi!

Güncelleme:

Avcı, Gözaltına Alınmadan Önce Verdiği Röportajda, "Devlet, Bu Grubu Men Etmelidir" Dedi.

"Devrimci Karargah" soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "CHP'den milletvekilliğini garantiledi" yorumlarını değerlendirerek, "Hiçbir siyasi parti ile ilişkim yok. Böyle bir düşüncemde yok" dedi.

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in Haliçte Yaşayan Simonlar adlı kitabının yayınlanmasının ardından Hanefi Avcı ile yapılan röportaj, dün tutuklandığı saatlerde yayınlandı. Kitabına ilişkin sorulara yanıt veren Avcı, Anayasa'nın her maddesinin değiştirilebileceğini ifade ederek, "İnsanlar gelişir, değişir. Anayasalarda toplumsal uzlaşmanın en üst kuralları olduğu için zaman içinde onlarda değişir. Ama değiştirilmesi dahi teklif edilemez kurallar koymanın akılla izahı yoktur. Toplumlar kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerine göre, demokrasinin özüne uygun olmayan bir yaklaşımdır. Toplumun isteklerini yansıtan Anayasalarda böyle bir kural olamaz" dedi.

Kitabında bahsettiği konulara ilişkin geç kalındığını yönünde de değerlendirme yapan Avcı, "Emniyet, asker ve devlet içindeki bu yapıyı ancak yine bu grubun liderleri değiştirebilir" dedi. Daha önce de bu yapılanmaya yönelik bazı şeyleri bildiğini doğrulayan Avcı, "Bu yapılanma daha önce de vardı. Doğrudur ama o zaman sadece teşkilat içinde yanlış yapanlar ve yapılanlara yönelik işler yapılmak amacıyla çalışıyordu. Birbirlerine destek oluyorlardı. Ancak bugün hukuk dışı işler yapacak konuma geldiler" diyerek şöyle devam etti:

"Ben bazı şeyleri geç fark etmişim. Hem görev yapmak hem yazmak gibi birşey tabiki zor oluyor. Geç kalındığını düşüyorum. Olup bitenlere bakıldığında daha önce yazılması gereken bir şeydi.Emekli olunca yazılsaydı, ders alıncak birşey olurdu. Ama bugün tedbir alınacak bir konu."

-JİTEM KONUSU-

Hakkında daha önce JİTEM nedeniyle dava açılan Hanefi Avcı, Danıştay 2.Daire tarafından suç olmadığı gerekçesiyle suçlamaların kaldırıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"JİTEM'in varlığı kabul edilmiyor. Benim çok merak ettiğim bir konudur. Esasen devletin istihbarat örgütü kurması, terörle mücadele etmesi, bu sistem yanlış işlese bile görevidir. Belki Güneydoğu'daki faaliyetlerden olaylardan dolayı olabilir. Ben bugüne kadar şunu gördüm. Devlet resmi yazışmalarda yalan söylemez, yanlış bilgi vermezdi. Belki biraz dolaştırır, diplomatik bir lisan kullanarak olayı değiştiriyor gibi gözüksede, yüzde yüz bir karşı çıkış olmazdı. İlk defa burda gördüm. Açıkça JİTEM yok denildi. Ben şunu anlamıyorum, bu teşkilatın mensupları ne diyecekler (benim komutanım, var olan şeyi yalan söylüyor) Böyle birşeyde bağlı olduğun kişiye kuruma itimatın sarsılır. Bugün hala insanlar diyor, (Ben JİTEM'de görev yaptım) diye. Bu ayıpta değil. Herkes görevini yapmış. Ama bunun inkar edilmesi hoş değil."

-UZANLAR-

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'da yapan Avcı, Uzan ailesine yönelik kitapta bulunan iddialara da açıklık getirdi. Uzunların Ürdün'e bir milyon dolar aktardıklarına ilişkin iddiaların belgeli olduğunu vurgulayan Avcı, "Bunların belgesi devletin arşivlerinde var. İsviçre'ye adli soruşturma için gittiğimizde bize (Adli istinabe ile başvurursanız, size yardımcı oluruz. Biz elimizdeki bilgileri size veririz. Sizden de bazı konulara ilişkin bilgi alırız) dediler" diyerek şöyle devam etti:

"İsviçre adli makamları bizden bilgi isterken (sizden Telsim üzerinden çıkan para Hollanda, İngiltere üzerinden İsviçre'ye gelmiş. Burdanda da krala gönderilmiştir. Acaba sizden niye direkt gönderilmedi. Bunun sebebini biliyormusunuz. Siz de bu işlemin karşılığı var mı?) diye so

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title