Haberler

"Avcı'nın İfadesine Başvurulacak"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Hanefi Avcı'nın Gözaltına Alınmasına İlişkin Açıklama Yaptı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Gözaltına Alınmasına İlişkin Açıklamasında "İşlem Adliyenin Yürüttüğü, Yargının Yürüttüğü Bir İşlemdir. İstanbul Adliyesi Bu Konularda Herhalde İfadesine Başvuracaktır" Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklamasında "İşlem adliyenin yürüttüğü, yargının yürüttüğü bir işlemdir. İstanbul Adliyesi bu konularda herhalde ifadesine başvuracaktır" dedi.

AKP Genel Merkezi'nden çıkışı esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasına ilişkin adli bir işlem olduğu için yorum yapmak istemediğini belirterek şunları söyledi:

"İşlem adliyenin yürüttüğü yargının yürüttüğü bir işlemdir. Son günlerde İstanbul'da tutuklamalar olmuştu. Orada da sözü edilen arkadaşın ismi geçmiştir. İstanbul Adliyesi bu konularda herhalde ifadesine başvuracaktır."

Bakan Atalay bugün Türkiye'ye gelen Amerikalı komutanlarla öğleden sonra görüşeceğini de söyledi.

Erbil'deki temaslarına ilişkin sorulan soruları da yanıtlayan Atalay, perde arkası olarak yapılan haberlerin, tamamen yorum olduğunu dile getirdi. Özellikle Öcalan'la görüşme konusundaki ifadeleri yalanlayan Atalay "O tür şeyler (Öcalan'la görüşme) bizim görüşmelerimizde zikredilmemiştir. Arka plan gibi perde arkası gibi bu tür değerlendirmeler yanlış. Biz bu konuda açıklamamız gereken bir şey olsa açıklarız. Tamamen arkadaşların yorumlarıdır. Öcalan'la görüştük diye bir ifademiz yok. Tutanaklarda da öyle bir şey yok. Gazetelerden gördüğüm ifade de yanlış. Görüştüğümüz anlamında bir şey yok, zaten görüşülüyor anlamında bir şey var. O tür konular konuşulmadı. Bugün tamamen özellikle o konuyla ilgili gazetelerde yer alan ifadeler yanlış. Yani orada şöyle şeyler söyleniyor. Bizim görüşlerimize daha yakın falan. Bu tür şeyler kullanmadık böyle bir şey konuşulmadı. Kesin olarak burada ifade ediyorum. Eğer bir tutanak falan varsa da bilmiyorum. O da yanlış" dedi.

-CUMARTESİ SURİYE'YE GİDİYOR-

Kuzey Irak ziyaretinin çok önemli olduğunu ve bütün boyutlarıyla terör sorununun üzerinde olduklarını ifade eden Atalay, bugün Amerikalı komutanlarla yapılacak görüşmenin bunun devamı olduğunu, Cumartesi günü de Suriye'ye gideceklerini söyledi.

-TEZKERE YENİLENİYOR BAŞKA BİRŞEY YOK-

İçişleri Bakanı Atalay, 17 Ekim'de süresi dolan askere sınır ötesi operasyon izni veren tezkerenin yenilenmesi konusunda ise "Bizim bir tezkeremiz var. Daha önce meclisin çıkardığı. Onun yenilenmesi konusudur. Başka bir şey yok" dedi. (ANKA)

(ZHR/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title