Haberler

Atso'da "Elektrik" Zirvesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin başkanlığında 24. Grup (Elektrik enerjisi, üretim, dağıtım ve ilgili hizmet faaliyetleri) Meslek Komitesi üyeleri ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal ile Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit’in katıldığı toplantıda, ATSO üyelerinden gelen şikayet ve sorunlar görüşüldü.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin başkanlığında 24. Grup (Elektrik enerjisi, üretim, dağıtım ve ilgili hizmet faaliyetleri) Meslek Komitesi üyeleri ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal ile Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit'in katıldığı toplantıda, ATSO üyelerinden gelen şikayet ve sorunlar görüşüldü.

ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, enerjinin herkes için en vazgeçilmez hak olduğunu, halka kesintisiz, kaliteli, ucuz enerji sağlamanın temel yaklaşım haline getirilmesi gerektiğini belirterek, "Odamıza elektrik dağıtım şirketi ile ilgili çok sayıda sorun iletildi. Biz bunları dosya haline getirdik ve size sunuyoruz. Bize ulaşan üye şikayetleri, genellikle elektrik dağıtım şirketinin personel yetersizliği, mevzuata aykırı uygulamalar, sözleşme güncelleme uygulamaları, arıza bakım ve onarım gecikmeleri, altyapı yetersizliği gibi nedenlerden kaynaklanan sorunlar. Elektrik dağıtımı, toplumun tamamını ilgilendiren bir hizmet. Bu hizmete ilişkin sorunları birlikte ele alırsak çözümler üretebileceğimize inanıyorum" dedi.

ATSO üyelerinden gelen şikayet ve tespitlerin teker teker ele alındığı toplantıda CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit dosyada belirtilen sorunların bir kısmına çözüm ürettiklerini ve yapacakları yeni yatırımlar ile bu sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağını belirttiler.

Akdeniz Edaş Genel Müdürü Yiğit, yaz aylarında Antalya bölgesinde kayıp ve kaçak oranlarının oldukça yükseldiğini, şu an yüzde 10,8 olan kaçak oranını yüzde 8,03'e düşürmeyi hedeflediklerini, yüksek kaçak kullanım oranının verdikleri hizmeti olumsuz etkilediğini ifade ederken, 2014 yılı itibariyle üç il için yatırım bütçesinin yaklaşık 120 milyon TL olduğunu bildirdi.

ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin ise 120 milyonluk bütçenin her geçen gün büyüyen Antalya'nın ihtiyacını karşılayamayacağını ve artırılması gerektiğini ifade etti.

CLK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal ise devir tarihinden sonra korkmadan tüm sorunların üzerine kararlılıkla gidilerek çözüldüğünü bugün ise burada konuşulan sorunların çoğunluğunun başlatılan uygulamalar ile çözülmüş olduğunu görmekten mutlu olduğunu söyledi. Bakal, müşterilerin sözleşme yenileme ve güncelleme çalışmalarındaki amaçlarının müşteri iletirim bilgilerinin ve elektriği gerçek kullananların tespitinin yapılarak, müşteri memnuniyetini arttırıcı uygulamalar için alt yapı çalışması içerisinde olduklarını ifade etti.

Bakal ayrıca borcunu herhangi bir nedenle ödeyememiş borçlu aboneler için af kampanyası başlattıklarını ve abonelerin bu fırsatı değerlendirmelerinin kendi menfaatlerine olacağını belirtti.

Toplantıda elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetleri ile ilgili sorunları daha hızlı çözüme kavuşturabilmek adına ATSO'nun ilgili organları ile Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. yetkililerinin 3 ayda bir, bir araya gelmeleri yönünde görüş birliğine varıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yiğit Antalya Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title