Haberler

Atso Başkanı Budak, Avusturya Meclis İkinci Başkanını Ağıladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Avusturya Meclis 2’nci Başkanı Karl-Heinz Kopf, Avusturya Türkiye Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturya Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Barut’u makamında kabul etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Avusturya Meclis 2'nci Başkanı Karl-Heinz Kopf, Avusturya Türkiye Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturya Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Barut'u makamında kabul etti.

ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bahar ve E. Tayfun Kavukçu'nun da bulunduğu görüşmede Budak, Avusturya heyetine kentin turizm tarım ve sanayi kapasitesi ve potansiyeli hakkında detaylı bilgiler verdi.

Budak, Antalya'da deniz,kum ve güneşe dayalı turizmi çeşitlendirmek için çalıştıklarını ve bu çalışmalar sonucunda kentin kongre turizminde de önemli mesafe kaydettiğini vurguladı. Antalya'nın 2014'de Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği'ne (ICCA) ev sahipliği yaptığını, 2015'de ise G20, B20 ve EXPO gibi önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacağını kaydeden Budak, "1-5 Kasım 2014'de Uluslararası Kongre Profesyonellerini ICCA Genel Kurulu'nda Antalya'da ağırladık. ICCA Genel Kurulu'nu Antalya'ya çekebilmek için ATSO Meclis Üyeleri ile birlikte Viyana'da lobi çalışmalarında bulunmuştuk. Kongre turizminde markalaşmış Viyana'nın bize bu konuda verdiği destek çok önemliydi ve bu destekle birlikte Antalya Meksika'nın Monterey ve ABD'nin Huston kentlerini geride bırakarak ICCA'yı aldı ve bir kongre destinasyonu olarak bilinirliğini artırdı. Önümüzdeki süreçte G20 liderlerini ve işadamlarını kentimizde ağırlayacağız. 2016'da ise Botanik temalı EXPO'ya ev sahipliği yapacağız. Avusturya'nın EXPO'ya katılması çok önemli. Ülkenizi bu önemli etkinlikte görmek isteriz" dedi.

BUDAK'TAN VİZE KOLAYLIĞI VURGUSU

İş adamlarına vize kolaylığı sağlanmasının önemine de vurgu yapan Budak, "Biz iş adamları olarak yatırım yapmaya hazırız. Sizlerden de yatırımcıları bekliyoruz. Ancak ilişkiler yüz yüze olduğu zaman daha kolay olabiliyor. Ülkemizde üretilen mallarımız Avrupa ülkelerinde serbest olarak dolaşıyor, fakat bu ürünleri üreten iş adamlarımız ne yazık ki dolaşamıyor. İş adamlarımıza vize kolaylığı sağlanmalıdır. Bu kolaylığın sağlanması iki ülke arasındaki ticareti geliştirecektir. Ticaretin gelişmesi de iki ülke arasındaki dostluğu daha da geliştirecektir" diye konuştu.

KOPF, "EKONOMİK İLİŞKİLER ÜLKELERİ YAKINLAŞTIRIR"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Avusturya Meclis 2'nci Başkanı Karl-Heinz Kopf ise, "Avusturya ile Antalya'nın oldukça benzer noktaları var. Biz de turizme önem veren bir ülkeyiz. Ancak bizde kış turizmi, toplantı ve kongre turizmi ön planda" dedi.

Ekonominin ülkeleri yakınlaştırıcı önemli bir güç olduğunu da ifade eden Kopf, "Turizme ek olarak inşaat ve üretim sektöründe de iş birliği yapabiliriz. Burada firmalarımızı karşılıklı olarak bir araya getirebiliriz" ifadelerini kullandı. Budak'ın iki ülke arasında vize uygulamaları konusunda karşılıklı anlaşmalar yapılması gerektiği önerisine katıldığını kaydeden Kopf, "Avusturya vatandaşlarının Türkiye'ye girişlerindeki vize uygulamalarının da kolaylaştırılması gerekiyor. Bunun için Türk yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Böyle bir anlaşmanın yapılması sonrasında Antalya'ya Avusturya'dan gelen turist sayısında ciddi bir artış olacaktır" dedi. Kopf, Türk vatandaşlarına vize verilmesi konusunda da birkaç yıl içerisinde kolaylık sağlanacağını düşündüğünü söyledi. Avusturya'nın EXPO 2016 Antalya'ya katılımı konusunu ilgili yetkililere ileteceğini ve olumlu cevap almayı ümit ettiğini kaydeden Kopf, Budak'a heyeti kabulünden dolayı teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda Budak Avusturya Meclis 2'nci Başkanı Karl-Heinz Kopf'a ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Kaleiçi temalı suluboya resmini ve ATSO yayınlarını hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Osman Budak Avusturya Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title